Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Jelušić: U avgustu raskinuto više od deset ugovora sa zakupcima plaža

Sezona je protekla onako kako smo i planirali i uglavnom smo zadovoljni sa obavezama koje su izvršavali naši zakupci, kazao je direktor JP Morsko dobro Predrag Jelušić.

“Treba napomenuti da je ove godine bilo oko 430 kupališta u punoj funkciji. Oni su, prije svega, ispunjavali sve bezbjednosne faktore, bio je prisutan veliki broj spasilaca u saradnji sa Crvenim krstom. Sa Institutom za biologiju mora radili smo petnaestodnevno monitoring kvaliteta morske vode, gdje je na 98 odsto kupališta na preko 100 lokacija, kvalitet vode bila K1- znači, visoke kategorije. Činjenica je da smo ove godine na Crnogorskom primorju imali najveći broj plavih zastavica, kao međunarodni sertifikat za ispunjenje preko 27 uslova. Možemo konstatovati da smo ove godine podigli standard u vidu bezbjednosti i kvaliteta plaža, monitoringa i kvaliteta vode i podigli standard ugostiteljskih usluga”, rekao je on.

Kako dodaje, na sreću imali su mali broj onih zakupaca koji su bili manje odgovorni, pa je u toku avgusta nešto više od 10 ugovora raskinuto i to je, kaže Jelušić, odgovoran odnos prema onima koji prosto nijesu poštovali obaveze.

“Svi naši ugovori su od 1.maja do kraja septembra. U tom periodu sve plaže moraju biti opremljene sa plažnim mobilijarom, sa spasiocima, sve do kraja septembra. Značajan broj plaža će raditi i u prvoj polovini oktobra, pogotovo hotelske plaže”, rekao je Jelušić.

Jelušić je rekao da je u pripremi novi plan zakupa plaža do 2023.

“Sada smo u periodu pripreme novog plana za period od 2019-2023. Plan će ubuduće biti na pet, a ne kao do sada na tri godine. Za očekivati je da kroz sljedeći tenderski postupak dobijemo kvalitetne korisnike našeg prostora. U ovom trenutku pokušavamo podići standard kupališta, jer to do sada nije bio slučaj i prosto ćemo imati jedan cilj a to je da kroz petogodišnji plan imamo praćenje standarda ugostiteljskih usluga i naravno faktora bezbjednosti i onog dijela kada je u pitanju komunalno uređenje, ne samo plaža, već i zaleđa plaža. Ono što nam je takođe prioritet jeste da se prostor Ade Bojane, odnosno kućica na Bojani sagledaju do kraja precizno. Mi ćemo već u narednih nekoliko dana pripremiti jednu programsku informaciju prema odboru i resornom ministarstvu, gdje ćemo tražiti odredjene mjere prilikom izrade ovog plana. Tako npr. za one zakupce koji u ovom periodu nijesu plaćali, mi ćemo imati postupak utuženja tih korisnika i tražićemo brisanje značajnog broja onih korisnika koji svoje obaveze nijesu ispunjavali”, zaključio je Jelušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve