Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Javni poziv za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u MSP

Ministarstvo ekonomije raspisalo je novi Javni poziv za realizaciju Programa za unaprjeđenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za 2017. godinu, za preduzeća iz sektora prerađivačke industrije. Javni poziv će biti otvoren do 4. oktobra 2017. godine, do kada se mogu dostavljati prijave zainteresovanih preduzeća, saopšteno je iz ovog vladinog resora.

Kako dodaju, ukupan Budžet opredijeljen za realizaciju Programa u 2017. godini je 30.000 eura, a maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću iznosi 3.500 eura, bez PDV.

– Bespovratnu podršku u vidu grantova za uvođenje inovacija mogu iskoristiti mikro, mala i srednja privredna društva iz sektora prerađivačke industrije, registrovana u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, koja posluju najmanje 2 godine i to: u 100% privatnom vlasništvu; imaju sjedište na teritoriji Crne Gore; nijesu imala gubitke u poslovanju u posljednje dvije finansijske godine; redovno izvršavaju obaveze plaćanja poreza i doprinosa; da za iste aktivnosti nijesu koristili sredstva finansijske pomoći iz budžeta ili donatorskih programa u prethodnom periodu – ističu iz Ministarstva.

Napominju, da će Ministarstvo ekonomije ovim Programom odobriti finansijsku pomoć preduzećima za inovaciju proizvoda, poslovnog procesa, inovaciju u organizaciji i marketingu, što može uključivati: izradu tehničke dokumentacije/rješenja za razvoj proizvoda, izradu i testiranje prototipa proizvoda, izradu alata i ICT i softverskih rješenja za razvoj novog i poboljšanje procesa proizvodnje/isporuke, razvoj novog ili poboljšanog metoda organizacije poslovanja, te izradu tehničke dokumentacije za dizajn proizvoda kao i prototip dizajna u digitalnoj formi i izradu tehničkog ili softverskog rješenja za metod distribucije i formiranja cijena.

– Cilj Programa je da poboljša inovativne sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, odnosno da unaprijedi razvoj i uvođenje inovacija uz korišćenje konsultanskih usluga. Prijavna dokumentacija za učešće u Programu, sa detaljnim informacijama o namjeni, uslovima i kriterijumima, procedurama sprovođenja Programa može se preuzeti u Ministarstvu ekonomije, kao i na web stranici www.mek.gov.me – zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve