Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Janjušević: Nije patriotski čin zatvoriti Rudnik i TE i otjerati 1200 radnika na ulicu

Kako navodi, nije pravi trenutak za promovisanje vizije koja može ugroziti egzistenciju ogromnog broja ljudi

Sulude ideje o zatvaranju Tetmoelektrane, a samim tim i Rudnika uglja u Pljevljima, svakako ne oslikavaju dobru namjeru onih koji o tome govore, a posebno ne patriotski čin, kazao je predsjednik Odbora direktora RUP-a Dušan Janjušević.

“Naročito brine kada takve ideje snažno promovišu lideri partija koji su rođeni Pljevljaci.

Ako neko smatra patriotskim činom to što će otjerati na ulicu preko 1200 Pljevljaka, a nije predložio način na koji treba provesti pravednu tranziciju, ne da nije dobra namjera, već direktan uticaj određenih lobija čiji je glavni cilj zatvoriti i Rudnik i Termoelektranu. Ako znamo da se u Evropi u ovom momentu gradi veliki broj termoelektrana, na osnovu čega se sa  tolikom sigurnošću tvrdi da Evropska energetska zajednica neće odobriti dodatne sate”, kaže Janjušević.

Kako navodi, nije pravi trenutak za promovisanje vizije koja može ugroziti egzistenciju ogromnog broja ljudi.

“Vizije usmjerene protiv jednog grada koji se smatra industrijskim centrom naše države su u najmanju ruku neozbiljne.

Sasvim sam siguran da će i Rudnik i Termoelektrana još dugo biti oslonac privrednog razvoja i Pljevalja i Crne Gore. Rudnik Uglja je prirodni partner u budućoj proizvodnji cementa i siguran sam da će tako biti. Priroda nam je ostavila resurse i mi ćemo ih koristiti na pravi način uz intenzivan rad na zadovoljavanju ekoloških standarda”, naveo je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve