Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Janjušević: Nema te cijene zbog koje ću dići ruku protiv interesa Rudnika, radnika i građana

Svima nam je potreban Rudnik koji može pomoći gradu, građanima i državi, a ne Rudnik koji ne može pomoći ni samom sebi, poručio je Janjušević

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja AD Pljevlja Dušan Janjušević, kazao je da je činjenica da na računu Rudnika uglja nema niti je bilo 13 miliona eura, jer oko 2,9 miliona predstavlja kapitalizovanu dobit koja se kao takva ne može tretirati.

“Sasvim je jasno da akcionar bez dublje analize i konsultacija nije smio donijeti odluku o isplati cjelokupne dobiti. Ako se kompaniji uzme ono što je zaradila veoma teškim radom zaposlenih kako onda ona može da da rezultat koji će biti respektabilan, a kako tek ako se planira uzeti znatno više novca nego što ima?”, navodi on.

Dodaje da stabilan rad Rudnika uglja ne smije biti doveden u pitanje.

“Jer je to uslov za stabilnu proizvodnju električne energije i uslov za stabilnost države i nema te cijene zbog koje ću dići ruku protiv interesa Rudnika, radnika i građana Pljevalja i Crne Gore. Očekujem veći senzibilitet Vlade u odnosu prema Pljevljima i pokretanje snažnijeg investicionog ciklusa kao što je najavio i ministar Spajić, što u prethodnom periodu nije bio slučaj.

Svima nam je potreban Rudnik koji može pomoći gradu, građanima i državi, a ne Rudnik koji ne može pomoći ni samom sebi”, poručuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
28.06.2021-14:25 14:25

E moj Dusane.direktore i Demokrato. Zar vas nove clanove Borda Rudnika nije sramota isto kao i bivse clanove da toliki novac Rudnika i svih nas iz PV preusmjerite u budzet . A znas li i ti i svi Uhljebi da bolnica u PV nema skener evo godinu dana.a rengen pola godine. Jeli vas sramota sresti se sa gradjanima i pogledati ih u oci. Nijeste bili u stanju godinu dana da popravite taj stari skener ( 80 000 )€. A iz PV ste ponijeli 12 000 glasova i dali drugima a vi Sluzite za tu platu od 2-3 000.€