Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Janjušević: Jasan znak da će TE Pljevlja nastaviti sa radom

''Rudnik uglja Pljevlja je glavni oslonac za stabilnu proizvodnju električne energije''

Činjenica da je Vlada Crne Gore na juče održanoj sjednici donijela zaključak, u kome nalaže Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Agenciji za zaštitu prirode i životne sredine da obustave sve započete postupke u vezi revizije integrisne dozvole za rad Termoelektrane Pljevlja, predstavlja jasan znak da će Termoelektrana nastaviti sa radom, kazao je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevja Dušan Janjušević.

“Pozdravljam odluku Vlade Crne Gore koja je svojim odgovornim stavom obezbjedila stabilnost u pogledu snabdijevanja svih potrošača električnom energijom i zaštitila ogroman broj radnih mjesta, posebno u Pljevljima”, kazao je Janjušević.

Rudnik uglja Pljevlja je, kako kaže, glavni oslonac za stabilnu proizvodnju električne energije.

“Odgovorni i vrijedni radnici naše kompanije danonoćno rade kako bi u najtežim uslovima obezbedili stabilan rad Termoelektrane. Neodgovorni javni nastupi određenih činilaca društveno-političkog života naše države, predstavljaju pokušaj destabilizacije društva, ne samo elektroenergetskog sektora, a i njima je jasno da će Pljevja kao grad ENERGIJE, još dugo proizvoditi ugalj, a samim tim i električnu energiju”, navodi Janjušević.

Na kraju poručuje da “stabilan elektroenergetski sektor predstavlja osnov za stabilnu i jaku državu i to je činjenica koja ne smije imati alternativu2.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
4 C
14.05.2021-17:20 17:20

Metalostrugar na celu Rudnika Pljevlja