Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Jandreoski NAKON PITANJA portala AKTUELNO zaustavio namješten posao: Član Borda iz Demokrata namještao posao firmi osnovanoj u januaru, sa kapitalom od 1 EURO!?

Prema pouzdanim informacijama portala Aktuelno, taj posao je trebalo da dobije podgorička kompanija (ime poznato redakciji) koja je u Centralnom registru osnovana 21. januara 2021. godine, a promjene je u tom registru u smislu adrese i zvaničnog mejla obavila 9. juna. Ta kompanija ima upisan kapital od 1 eura

Portal Aktuelno zaustavio je namješten posao koji su pojedini u Upravi kompanije namjeravali da dodijele mimo tendera i firmi koja je osnovana u januaru! Cijeli posao je prekinut nakon što je portal Aktuelno proslijedio pitanja novom direktoru Aerodroma Goranu Jandreoskom, o ovom poslu.

Kako je počelo

Uprava Aerodroma planirala je tokom juna/jula da dodijeli posao vrijednosti manje od 5.000 eura za izradu QR kodova, aplikacija i drugih digitalnih rješenja za potrebe kompanije.

Za taj posao posebno se zainteresovao član Borda direktora Aerodroma iz Demokrata Branko Vuković, a svu podršku mu je u tome dao tadašnji v.d. direktora Ognjen Jovović.

Prema pouzdanim informacijama portala Aktuelno, taj posao je trebalo da dobije podgorička kompanija (ime poznato redakciji) koja je u Centralnom registru osnovana 21. januara 2021. godine, a promjene je u tom registru u smislu adrese i zvaničnog mejla obavila 9. juna. Ta kompanija ima upisan kapital od 1 eura.

Kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih novom menadžmentu, posao je trebalo da bude dodijeljen mimo tendera, što formalno ima pravo prema propisima jer je vrijednost manja od 5.000 eura. Potpuno je suludo da se ne objavi javni poziv za takav posao, jer bi u većoj konkurenciji Aerodromi mogli da uštede. Zašto se to nije uradilo nijesmo dobili odgovor od Aerodroma Crne Gore.

Obrt

Novi direktor Aerodroma Goran Jandreoski kojeg je dočekalo haotično stanje u kompaniji stupio je u julu na tu funkciju. Portal Aktuelno proslijedio je 26. jula pitanja koja se odnose na ovaj sumnjivi posao, koji je u tom periodu bio praktično pred završetkom.

Jandreoski

Na pitanja portala Aktuelno koja su se odnosila na te sumnjive radnje Vukovića i Jovovića, kao i da li bi se narušilo načelo konkuretnosti – nije bilo odgovora.

Praksa na svim tenderima jeste da se poslovi ne dodjeljuju kompanijama koje makar nemaju jedan finansijski izvještaj o poslovanju, a neki najkraći rok je tri godine postojanja. Eksperti Vuković i Jovović su praktično posao htjeli da uruče firmi koja nema ni pola godine funkcionisanja. To se u biznisu može smatrati i nekom vrstom fantom kompanije.

Nakon ovih pitanja, Jandreoski je odlučio da sve zaustavi i cijeli posao odloži.

Portal Aktuelno će kao i do sada nastaviti da prati i otkriva slične pokušaje poslova koji su sumnjivi i koji imaju karakter koruptivnih.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jandreoski NAKON PITANJA portala AKTUELNO zaustavio namješten posao: Član Borda iz Demokrata namještao posao firmi osnovanoj u januaru, sa kapitalom od 1 EURO!? – CG Vijesti
10.08.2021-07:18 07:18

[…] Aktuelno […]