Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Izgradnjom novog golf terena na Luštici svi će biti na dobitku

Crna Gora idealna destinacija za golf turizam

Broj sunčanih dana, klima i ambijent daju nam nadu da će izgradnjom novog golf terena na Luštici svi biti na dobitku, i građani Tivta i turistički poslenici ali i država. Razvoj ovog sporta čija je suština priroda, mir i zdrav život, omogućava Tivtu prevazilaženje sezonalnosti kojije glavna boljka našeg turizma, smatra predsjednik Golf kluba Knjaginja Milica Risto Lučić. Prema njegovoj ocjeni Crna Gora je idealna destinacija za golf turizam.

Izgradnjom novog golf terena na Luštici svi će biti na dobitku

On je istakao da su ponosni što su GK Knjaginja Milica i Tivat vratili golf na velika vrata u Crnu Goru. Grupa entuzijasta i ljubitelja ovog sporta kojih je sve više u Crnoj Gori do sada nijesu imali svoju golf bazu.

“Vjerujem da će i država imati sluha i razumijevanja i da će intenzivnije početi da podržava razvoj golfa u Crnoj Gori. Otvaranje golf terena će svim građanima Tivta i Crne Gore omogućiti da se oprobaju u jednoj novoj sportskoj sferi, čiji temelji su fer plej, iskrenost i poštovanje suparnika, kao i terena i same prirode i to uz najbolje moguće uslove”, smatra Lučić.

Prema njegovim riječima golf turizam na starom kontinentu je tržušte vrijednosti od preko 50 milijardi eura koji broji skoro pet miliona registrovanih golfera i segment koji je prepoznat kao ključni za već razvijene turističke destinacije ( Španija, Turska kao primjer).

“Uz to, visoka prosječna potrošnja takvih gostiju, i njihova želja za upoznavanjem novih lokaliteta, domaćih proizvoda, kulture i jedinstvene prirode, čine Crnu Goru idealnom budućom golf destinacijom”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve