Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Izgradnja rezervoara za vodu u Gradiošnici biće završena krajem septembra

Kako ističu, dinamiku, kojom je prvobitno planirano da radovi budu završeni krajem avgusta, donekle su usporili rješavanje pitanja odlaganja građevinskog materijala prilikom iskopa i vremenske nepogode, koje su nedavno uzrokovale pojavu odrona na betonsku konstrukciju

Izgradnja rezervoara za vodu u tivatskom naselju Gradiošnica, za koji je Vlada Crne Gore izdvojila skoro 547 hiljada eura, biće završena do kraja narednog mjeseca, saopšteno je danas iz Uprave javnih radova.

Foto: Arhiva

Kako ističu, dinamiku, kojom je prvobitno planirano da radovi budu završeni krajem avgusta, donekle su usporili rješavanje pitanja odlaganja građevinskog materijala prilikom iskopa i vremenske nepogode, koje su nedavno uzrokovale pojavu odrona na betonsku konstrukciju.

“Izvođač radova, preduzeće “Bauer”, trenutno je angažovano na armiračkim radovima i pripremama za podizanje betonske konstrukcije, dok su svi zemljani radovi završeni”, navode u Upravi.

Priključenjem tog objekta na vodovodnu mrežu u značajnoj mjeri će se riješiti pitanje snabdijevanja vodom područja od Župe do aerodroma, Gradiošnice, Vrijesa, Dumidrana, Mrčevca, Brdišta, Solila, kao i područja Svetog Marka.

“Pored toga što će mještanima biti omogućeno kvalitetno i kontinuirano snabdijevanje, voda će iz rezervoara teći i prema lokaciji na kojoj je predviđena izgradnja golf terena”, naglasili su u Upravi javnih radova.

Rezervoar ima zapreminu 2.000 metara kubnih, a puniće se iz regionalnog vodovodnog sistema.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve