Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Iz Slovenije u Crnu Goru za 12 godina uloženo 350 miliona eura

U Crnu Goru je, od obnove nezavisnosti, iz Slovenije investirano oko 350 miliona EUR, kazao je predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović.

On je na otvaranju Međunarodnog sajma preduzetništva u Celju (MOS), rekao da je broj turista iz Slovenije koji posjećuju Crnu Goru, iz godine u godinu veći.

“Investicije iz Slovenije su značajne. Od 2006. do danas iz Slovenije je investirano oko 350 milona EUR, tako da su u Crnog Gori prisutna slovenačka preduzeća, banke iz Slovenije i finansijske organizacije“, kazao je Golubović.

Predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević, kazao je da je zadovoljan što treću godinu zaredom crnogorski privrednici učestvuju na Celjskom sajmu.

“Treći put učestvujemo na sajmu i ovo je prilika da se crnogorski preduzetnici upoznaju sa preduzetnicima iz Slovenije i iz Evrope i da na taj način pokušaju da razmijene svoje informacije, što šansa za uspostavljanje nekih novih kontakata i mogućnosti da svoje proizvode plasiraju u neke druge države”, ocijenio je Vukčević.

Isto tako, smatra on, to je šansa da se zajedno mogu realizovati neke zajedničke projekte iz raznih oblasti koje su prije svega od interesa i za jedne i za druge.

Generalni direktor Direktorata za industriju i transformaciju Ministarstva ekonomije, Goran Nikolić, poželio je izlagačima sa nacionalnog štanda Crne Gore da ostvare neke nove biznis ideje i istakao značaj razvoja sektora MSP-a u Crnoj Gori.

“Kod nas u Crnoj Gori razvoj malih i srednjih preduzeća je svakako i prioritet Vlade Crne Gore i to je svakako u fokusu. Zbog toga smo danas na sajmu koji ima tradiciju već 50 godina i jako nam je drago što smo ovdje”, poručio je Nikolić.

Nakon svečanog otvaranja Sajma, crnogorski štand i delegaciju Crne Gore obišli su i pozdravili predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor i predsjednik Upravnog odbora Celjskog sajma Franc Pangerl.

Crnogorski privrednici, njih 30, predstaviće se svojim proizvodima i uslugama iz različitih djelatnosti i sektora poslovanja na Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve