Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Iz budžeta Opštine Nikšić za žensko preduzetništvo 40 hiljada eura

Iz Opštine su uputili javni poziv svim zainteresovanim ženama, budućim preduzetnicama, da se prijave na konkurs za raspodjelu tih sredstava

Opština Nikšić će iz budžeta opredijeliti 40 hiljada EUR kao bespovratnu podršku ženskom preduzetništvu.

Kako je saopštila lokalna uprava, javnim konkursom za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine za podršku ženskom preduzetništvu u ovoj godini, koji će sjutra biti raspisan, definisane su prioritetne oblasti za pružanje finansijske pomoći preduzetnicama za realizaciju biznis planova.

Lokalna uprava je ocijenila da preduzetništvo na prostorima Nikšića bilježi značajne iskorake, u okviru kojeg je procenat ženskog preduzetništva zastupljen u sve većem obimu.

“Imajući u vidu ulogu žene kroz vjekove, koja je bila stub domaćinstva i nosila vrline poput hrabrosti, čestitosti i istrajnosti, bila majka i domodržnica, na ovaj način želimo je osnažiti na njenom putu emancipacije i finansijskog prosperiteta. Ekonomska samostalnost žene je ključni segment razvoja cjelokupnog društva”, navedeno je u saopštenju, prenosi Mina business.

Iz Opštine su uputili javni poziv svim zainteresovanim ženama, budućim preduzetnicama, da se prijave na konkurs za raspodjelu tih sredstava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve