Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Nova odluka o akcizama na gorivo za jahte unazadila nautički turizam u Crnoj Gori

Na današnjem skupštinskom zasijedanju poslanik DPS-a Petar Ivanović postavio je poslaničko pitanje ministaru finansija Aleksandru Damjanoviću. Njegovo pitanje odnosilo se na to koliko je do danas Ministarstvo finansija prihodovalo sredstava po osnovu novih akciza na gorivo za jahte

Na današnjem skupštinskom zasijedanju poslanik DPS-a Petar Ivanović postavio je poslaničko pitanje ministaru finansija Aleksandru Damjanoviću. Njegovo pitanje odnosilo se na to koliko je do danas Ministarstvo finansija prihodovalo sredstava po osnovu novih akciza na gorivo za jahte.

“Potrebno je građanima saopštiti koliko je eura izgubljeno smanjenjem akciza na gorivo, ali i to da je zahvaljujući broju jahti država prihodovala više od 60 miliona”, kazao je Ivanović i konstantno da takvo stanje ne dovodi do zaključka da je Crna Gora na gubitku po tom osnovu.

On smatra da je odluka o jahtama pogrešna, na šta, kako ističe, ukazuju i podaci o otkazanim rezervacijama ove sezone.

“Umjesto što ste poručili da se građani neće džabe voziti jahtama, trebali ste građanima da kažete i koje će biti posljedice takve odluke kojom ste unazadili nautički turizam”,, zaključio je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve