Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Italijanski turisti zainteresovani za Crnu Goru

Nakon uspješnog predstavljanja Crne Gore na sajmu turizma u Napulju, jedan od vodećih italijanskih turoperatora „Balkan Express“ najavio je čarter letove za Crnu Goru, u periodu od juna do septembra, iz Napulja, Salerna, Barija, Rima i Verone.

foto: cdm.me

Svoju ponudu, pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavile su lokalne turističke organizacije Budve i Bara, nacionalni avio prevoznik „Montenegro Airlines“ i hotel „Maestral Resort & Casino“.

Posjetioci su imali priliku da kroz sastanke i promotivni materijal dobiju informacije o turističkoj ponudi Crne Gore. Interesovanje za ponudom za predstojeću sezonu bilo je veliko, posebno od strane turističkih agencija. Posebno su se interesovali za kulturno-istorijsko nasljeđe i novi trendove kao što su seoski turizam i aktivni vidovi odmora.

Ove godine, sajam turizma u Napulju privukao je 350 izlagača, uz učešće najvažnijih turoperatora, turističkih agencija, avio kompanija, turističkih organizacija, različitih udruženja i okupio više od 18 000 posjetilaca tokom tri izložbena dana.

Prema zvaničnim statističkim podacima, u toku 2016 godine Crnu Goru je posjetilo 39 626 turista iz Italije što je za 3,61 % više, koji su ostvarili 172 724 noćenja što je za 3,18 % više u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve