Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Italijanska kompanija zainteresovana za pokretanje proizvodnog pogona za municiju u Crnoj Gori

Predsjednik Italsistema Lorenco Bartolini je sa saradnicima detaljnije predstavio investicioni program vrijedan tri miliona eura

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Krsto Perović i savjetnica predsjednika Vlade za investicije Marija Krgović, sastali su se danas sa predstavnicima italijanske kompanije Italsistem koji su zainteresovani za višemilionska ulaganja u Crnu Goru u domenu namjenske industrije, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Italsistema Lorenco Bartolini je sa saradnicima detaljnije predstavio investicioni program vrijedan tri miliona eura, koji bi podrazumijevao pokretanje proizvodnog pogona za municiju, izvozno orjentisanu sa fokusom na tržište SAD i ostale zemalje članice NATO.

Predstavnici Vlade Crne Gore, kako su naveli, zahvalili su na interesovanju i informisali sagovornike o mogućnostima za investiranje, te sa procedurama u pravcu uspostavljanja potencijalne saradnje koja bi doprinijela otvaranju novih radnih mjesta ali i ukupnom izvozu što će se, kako je ocijenjeno, pozitivno reflektovati na ekonomske bilanse.

“Italija i Crna Gora imaju tradicionalno dobre odnose, koji će se značajno unaprijediti intenzivnijom saradnjom u oblastima od zajedničkog interesa i realizacijom projekata poput ovoga”, kazao je Perović.

Predstavnik Italsistema Lorenco Bartolini se zahvalio na prilici da sa saradnicima predstavi projekat, te izrazio zahvalnost Vladi Crne Gore na organizaciji sastanka i interesovanju za uspostavljanje dugoročne saradnje sa ovom italijanskom kompanijom.

Na sastanku je zaključeno da će se u narednim danima intenzivirati komunikacija dvije strane kako bi se razgovaralo o detaljima potencijalne investicije, te mogućnostima za njenu realizaciju u partnerstvu Vlade Crne Gore i Italsistema.

“Italsistemi je italijanska kompanija osnovana u Rimu sa idejom da unaprijedi usluge u sektoru proizvodnje municije. Broji oko 75 zaposlenih i 10 inženjera, zainteresovani za rast i evoluciju kroz konsultantske usluge i projekte visokog profila. Prisutni u više od deset zemalja širom svijeta”, naveli su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve