Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Italijanima predstavljeni investicioni potencijali Podgorice

Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Ambasadom Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su prezentaciju investicionih potencijala Podgorice za poslovne ljude sa Apeninskog poluostrva koji svoj biznis razvijaju u našoj državi

Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Ambasadom Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su prezentaciju investicionih potencijala Podgorice za poslovne ljude sa Apeninskog poluostrva koji svoj biznis razvijaju u našoj državi.

Veliki broj atraktivnih projekata iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje, energetike, saobraćaja, zdravstva, turizma, zaštite životne sredine, kulture i sporta italijanskim privrednicima je predstavio menadžer Marjan Junčaj, upućujući ih na procedure i načine za njihovu realizaciju i uspostavljanje saradnje s Glavnim gradom. On je posebno izdvojio povoljnosti za poslovanje koje se investitorima nude na prostoru biznih zona.

Rukovodilac Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović istakla je da je riječ o sedmoj u nizu prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima.

“Ovim ciklusom prezentacija želimo predstaviti poslovno-investicione potencijale glavnog grada, kao i probližiti procedure, uslove i mogućnosti ulaganja u Podgoricu. Naš poziv je uvijek otovoren preduzetnicima i investitorima iz Italije. Pozivamo vas da razmotrite mogućnost ulaganja u Podgoricu i da na taj način, zajedno sa Glavnom gradom, doprinosite razvoju ekonomske saradnje i veza između dvije zemlje, kao i da svojim prisustvom razvijete potencijale poslovnog ambijenta u Podgorici. Iskreno se nadam da ćete kroz prezentaciju prepoznati Podgoricu kao interesantnu destinaciju za ulaganja, ali i za ugodan život”, rekla je Šćepanović.

Ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Celioli pohvalio ideju da se organizuje ovakva prezentacija, ističući da se na taj način daje puna podrška novim poslovnim inicijativama iz Italije, ali isto tako nude nove i dodatne mogućnosti za italijanske poslovne aktivnosti koje već postoje u Crnoj Gori. On je istakao prednosti činjenice da se u Crnoj Gori koristi euro kao valuta, naglašavajući da je riječ o zemlji koja je u procesu pristupanja EU najdalje otišla i svoj zakonodavni okvir već umnogome prilagodila evropskom. Ambasador je ocijenio i da crnogorsko tržište nije uopšte malo ako se uzmu u obzir dva miliona turista koji godišnje posjete državu.

Predsjednik „Konfindustrije Montenegro” Marko Đinđinović takođe je ocijenio da su prilike za investiranje i saradnju značajne, posebno ističući značaj Udruženja koje predstavlja, a koje broji oko 150.000 firmi sa preko pet miliona zaposlenih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve