Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

IRF se izvinio članicama Unije poslodavaca

Iz IRF-a su reagovali na jučerašnje navode Unije poslodavaca koji su saopštili u otvorenom pismu premijeru Dušku Markoviću da su “zatečeni iskazanim neprofesionalizmom, zlonamjernom i nesmotrenom izjavom predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Zorana Vukčevića”

Iz IRF-a su reagovali na jučerašnje navode Unije poslodavaca koji su saopštili u otvorenom pismu premijeru Dušku Markoviću da su “zatečeni iskazanim neprofesionalizmom, zlonamjernom i nesmotrenom izjavom predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Zorana Vukčevića”.

foto Arhiva

“Izvinjavamo se svim članicama Unije poslodavaca Crne Gore, jer naša namjera nije bila da bilo koga uvrijedimo, već jednostavno da reagujemo”, kazali su iz IRF-a i dodali:

“Polazeći od političkog i preduzetničkog iskustva predsjednika Unije poslodavaca Crne Gore iz teških 90-tih godina kao i sa početka ovog vijeka, jednostavno smo bili zbunjeni da UPCG kao nepolitična organizacija nema dosljednost i kontinuitet odnosa prema svim politčkim uticajima, i kad to odgovara i kad ne odgovara Uniji poslodavaca Crne Gore.”

UPCG se nije ogradila od jedne politčke partije koja je podržala Uniju u njenom prijedlogu mjera i koja je neargumentovano omalovažila rad IRF-a, naglašavaju oni.

“Dakle, IRF nije politička partija već finansijska institucija i bilo je elementarno da predsjednik UP CG gosodin Predrag Mitrović reaguje i učini ono što kaže da je Unija nepolitična. Isto tako, zna se kako se utvrđuje kamatna stopa i jasno je kada se nešto predlaže kao mjera, mora se predložiti i način kako da se ta mjera realizuje. Nije realno, predložiti kamatne stope koje bi dovele u pitanje održivost IRF-a. Ako bi IRF ušao u probleme, kako bi onda mogao da podržava preduzetnike i preduzeća. Sigurni smo da nijedna članica UPCG to ne želi, ali to nije slučaj sa nekim neodgovornim političkim subjektima”, zaključuju iz IRF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve