Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

IRF: Kreditna linija preduzetnicima za preživljavanje

Uzimajući u obzir pandemiju moramo voditi računa o snadbijevanju građana najophodnijih proizvoda, to je kazao direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević, predstavljajući korišćenje nove kreditne linije za podršku likvidnosti privrednicima za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa

Uzimajući u obzir pandemiju moramo voditi računa o snadbijevanju građana najophodnijih proizvoda, to je kazao direktor Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević, predstavljajući korišćenje nove kreditne linije za podršku likvidnosti privrednicima za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

„Krediti će se isplaćivati preko banaka tekućim racunima preko banaka.Moramo biti svjesni da intenzitet uticaja na sva preduzeća nije isti. Neće svi imati istu mogućnost da amortizuju negativan uticaj“, naglasio je Vukčević.

Turizam je ozbiljno ugrožen i tek ćemo sagledati posljedice u periodu pre nama.

„Ne postoji pravo na kredit već je IRF u skladu sa realnom situacijom i potrebama donositi pojedinačnu odluku. Ovo nije vrijeme za preduzeća koje žele iskoristiit povoljen kredite za rješavanje problema iz prošlosti“

Iznos kredita može biti do 3 miliona saopštio je Vukčević.

„Grejs period je do dvije godine, kamatna stopa 1.5 odsto. Kredit se realizuje elektronski“.

„Molim Vas da razumijete ukupno poziciju svih nas. Uradićemo sve što je u našoj moći da budemo na usluzi našim građanima i preduzetnicima“.

Za prvi talas potreba imaćemo na raspolaganju 120 miliona eura.

Vukčević je naglasio je da prioritet pri dodjeli kredita će imati preduzeća za nabavku ljekova i hrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve