Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Irena Radović na čelu IRF

U prijedlogu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, upućenom Vladi, navodi se da Vlada kao jedini akcionar donese odluku bez održavanja sjednice Skupštine IRF-a i naimenuje predložene članove

Vlada je naimenovala članove Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda.

Kako je saopšteno u tom Odboru su: Irena Radović, Velizar Kaluđerović i Dragan Pavićević.

Sa dužnosti su razriješeni: Zoran Vukčević, Irfan Husović i Džemal Radončić.

U prijedlogu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, upućenom Vladi, navodi se da Vlada kao jedini akcionar donese odluku bez održavanja sjednice Skupštine IRF-a i naimenuje predložene članove.

Milatović: Neophodna reforma IRF-a

Reforma Investiciono-razvojnog fonda (IRF) je neophodna i ona će početi sa novim rukovodstvom, poručio je ranije ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je na svom Twitter nalogu napisao da se u pregledu kreditne podrške IRF-a u prethodnih šest mjeseci uočava da je od oko devet miliona odeuraobrenih za podršku likvidnosti turističke privrede – najveći dio, skoro osam miliona eura, izdvojen za četiri relativno velika preduzeća.

“To je primjer neadekvatne alokacije kreditne podrške privredi, a prije svega nedostatak podrške malom i srednjem biznisu. Zato je reforma IRF-a neophodna i ona će otpočeti sa novim rukovodstvom”, poručio je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
vlado
30.12.2020-20:20 20:20

Ova je ojetljiva na vlagu samo neznam koju