Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

IPARD javni poziv sjutra će biti predstavljen u Bijelom Polju i Beranama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja od ponedjeljka, 2. marta, počeće info kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi kroz neposrednu komunikaciju sa domaćinima, preduzetnicima ali i lokalnim zajednicama predstavili mogućnosti dobijanja bespovratne podrške kroz novi IPARD javni poziv, drugi po redu za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja od ponedjeljka, 2. marta, počeće info kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi kroz neposrednu komunikaciju sa domaćinima, preduzetnicima ali i lokalnim zajednicama predstavili mogućnosti dobijanja bespovratne podrške kroz novi IPARD javni poziv, drugi po redu za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Prve radionice održaće se za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Bijelo Polje, u sali Centra za kulturu, sa početkom u 10 sati dok će se prezentacija u opštini Berane održati, u skupštinskoj sali Opštine, sa početkom u 14 sati.

Javni poziv za bespovratnu podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju kroz IPARD program, objavljen je 24. februara i traje do 19. maja ove godine. Kroz ovaj poziv, kako je već saopšteno, poljoprivrednicima je na raspolaganju novih 12,3 miliona eura bespovratne podrške, iz EU fondova i nacionalnog budžeta.

Info kampanja će se nastaviti narednih dana u ostalim opštinama, a raspored prezentacija po gradovima je u tabeli u nastavku.

Pozivamo zainteresovane proizvođače da prisustvuju prezentacijama, a predstavnike medija da najavljene događaje isprate, kako bi se što veći broj potencijalnih korisnika pravovremeno informisao o mogućnostima podrške i prilikama da značajno unaprijede svoju proizvodnju.

Iskustva iz prethodnih javnih poziva za podršku pokazala su da su za uspješno iskorištavanje raspoložive podrške ključni pravovremeno informisanje, dobra komunikacija i saradnja korisnika sa predstavnicima Ministarstva.

Predstojeće terenske info – radionice, u tom smislu imaće i kvalitet više, jer je objava poziva poljoprivrednicima najavljena prije dva mjeseca.

Poljoprivrednici su imali vremena da počnu sa pripremom dokumentacije, te će na prezentacijama poziva biti u mogućnosti da postave konkretna pitanja i dobiju odgovore, kako bi na vrijeme kompletirali neophodnu dokumentaciju i usješno aplicirali za podršku.

Raspored radionica po opštinama za DRUGI IPARD Javni poziv za Mjeru 1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve