Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

IPA tim Glavnog grada realizacijom projekata vrijednih više od 1,3 miliona eura do kvalitetnijeg života građana

Do sada su realizovani brojni projekti, a IPA tim je kroz iste obezbijedio više od 1.355.000 eura iz međunarodnih fondova, saopšteno je danas iz Glavnog grada

IPA tim u okviru Službe za međunarodnu saradnju formiran je 2019. godine kako bi se na najbolji način iskoristila mogućnost pružanja finansijske podrške Evropske unije i drugih međunarodnih fondova. Do sada su realizovani brojni projekti, a IPA tim je kroz iste obezbijedio više od 1.355.000 eura iz međunarodnih fondova, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

Kako ističu, u prethodnom periodu završena je realizacija projekta REopen doors koji je sproveden u saradnji sa Edukativnim centrom „Montenesoft“.

“Nakon osmomjesečnih obuka koje su polaznici projekta prošli, najbolji su dobili priliku da četiri mjeseca stažiraju u sistemu Glavnog grada i na taj način se bliže upoznaju sa organizacionom strukturom. Značajno iskustvo koje su mladi Romi i Egipćani stekli ovim projektom pomoći će im da budu konkurentni na tržištu rada”, navode u podgoričkoj upravi.

Ivan Đurković ispred IPA tima Glavnog grada istakao je da je u toku realizacija brojnih projekata koji će značajno uticati na kvalitet života građana Podgorice.

“Nakon uspješne realizacije ovog projekta, IPA tim se posvetio implementaciji projekta TRIBUTE, koji obuhvata oblast urbane mobilnosti. Pored toga, IPA tim predano radi i na realizaciji projekta INGRID kojim će se izraditi studija unapređenja energetske efikasnosti objekata u javnoj upotrebi”, naveo je.

Kako je dodao, Balkan Translations Collider je prvi projekat iz programa Kreativna Evropa, koji ima za cilj da organizovanjem seminara i obuka doprinese razvoju menadžerskih kapaciteta u izdavaštvu i prevodilaštvu, kao i formiranje baze podataka književnih prevoda s jezika zemalja učesnica (Bugarska, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija i Hrvatska).

Đurković je podsjetio da je realizovan i projekat “Pristupačnim prevozom do promjena”, u okviru kojeg su nabavljena dva vozila za prevoz osoba s invaliditetom, koja tokom trajanja realizacije projekta koristi Unija mladih sa hendikepom Crne Gore, te najavio da će IPA tim i u narednom nastaviti posvećeno da radi na novim projektima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
IPA tim Glavnog grada realizacijom projekata vrijednih više od 1,3 miliona eura do kvalitetnijeg života građana – CG Vijesti
04.08.2021-21:34 21:34

[…] Aktuelno […]