Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Investicioni potencijali Podgorice predstavljeni rumunskim privrednicima

Događaju su prisustvovali rumunski privrednici, te zvaničnici grada Krajove i predstavnici Ambasade Rumunije u Crnoj Gori

U cilju razmatranja mogućnosti za unapređenje saradnje i podsticanje investicija između crnogorskih i rumunskih gradova, juče je održan okrugli sto na kojem su predstavljeni investicioni potencijali Podgorice. Događaju su prisustvovali rumunski privrednici, te zvaničnici grada Krajove i predstavnici Ambasade Rumunije u Crnoj Gori. U ime domaćina, prisutne je pozdravila gradonačelnica Olivera Injac koja je istakla da Podgorica i Crna Gora imaju dugu tradiciju gostoprimstva i otvorenosti prema novim idejama i partnerstvima.

“Čvrsto vjerujemo da su saradnja i razmjena iskustava ključni za postizanje zajedničkog prosperiteta. Upravo iz tog razloga, ovaj događaj je od izuzetnog značaja za nas. Razvoj ekonomije je temelj svakog prosperitetnog društva, a naša vizija je da stvorimo dinamično poslovno okruženje koje će privući investitore i omogućiti našim građanima bolji životni standard”, kazala je Injac.

“Saradnja između privrednika otvara vrata za nove prilike, a samo zajedno možemo izgraditi mostove između naših tržišta, podijeliti znanje i resurse, te raditi na projektima koji će donijeti obostranu korist”, istakla je Injac, dodajući da su investicije ključne za dugoročni rast i stabilnost, te da Podgorica nudi brojne mogućnosti za ulaganja u različite sektore.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da su ovakvi susreti od izuzetnog značaja za razvoj i napredak gradova.

“Smatram da je za uspjeh u svakom poslu potrebno mnogo i vrijedno raditi , a onda nijedan cilj nije nedostižan. Kao što je veliki Eminesku , rumunski pjesnik rekao Rad je zakon modernog svijeta, u kojem nema mjesta za lijene ljude”, navela je ona.

Okrugli sto je bio prilika za razmjenu ideja, razgovar o mogućnostima i izazovima, te stvaranja preduslova za intenzivniju saradnju koja će doprinijeti snažnijem razvoju ekonomija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve