Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Inteziviranje saradnje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Agencije TIKA

Sredstva koja TIKA izdvaja su vrlo značajna i zahvalio na višegodišnjem učešću i aktivnostima u Crnoj Gori

Saradnja između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) je uspješna i izuzetno važna za poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori, i u narednom periodu će se dodatno dograđivati i unapređivati, ocijenjeno je na sastanku ministra Aleksandra Stijovića sa koordinatorom agencije TIKA, Abdurahmanom Toprakom i njegovim saradnicima.

Sagovornici su razgovarali o okvirima i detaljima saradnje u vidu obezbjeđivanja opreme, poljoprivredne mehanizacije, donacije sjemena i sadnica kao i stručnoj edukaciji i usavršavanju kadrova.

Stijović je izrazio zadovoljstvo zbog uspješnih projekata i iskazao spremnost Ministarstva da učestvuje u projektima Agencije kako bi udruženim snagama obezbijedili što bolje uslove našim proizvođačima.

“On je istakao da su sredstva koja TIKA izdvaja vrlo značajna i zahvalio na višegodišnjem učešću i aktivnostima u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Ministarstva.

Na sastanku je najavljena mogućnost povezivanja i saradnje studenata iz Crne Gore sa Univerzitetom u Istanbulu, naročito u oblastima šumarstva, u sektorima zaštite šuma i konverziji šuma iz izdaničkih u visoke što se u Turskoj veoma uspješno sprovodi.

Iz Agencije su iskazali otvorenost za dalje aktivnosti u cilju unapređenja labaratorija i edukacije stručnog kadra i poljoprivrednika, doniranja mehanizacije, pčelarske opreme i plastenika, podjele sjemena i sadnica kao i drugih aktivnosti, sve u cilju podrške poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori.

Govoreći o ispunjenim i zacrtanim projektima koje Agencija sprovodi koordinator Abdurahman Topark je istakao značaj ulaganja u sektor poljoprivrede, naročito u sjevernoj regiji. Naglasio je da će u narednom periodu intezivirati saradnju sa Ministarstvom u cilju ostvarivanja što više projekata kako bi se unaprijedio život ljudi na ovim prostorima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve