Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Inspektori utvrdili preko 1,5 hiljada nepravilnosti

Od početka ljetnje turističke sezone inspekcija je pojačala kontrole i nadzor u svim gradovima. Samo za prve dvije nedjelje avgusta napisali su skoro 1500 prekršajnih naloga i 10 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

“Od početka ljetnje turističke sezone, Inspekcija rada, Sanitarna, Zdravstvena, Turistička  i Tržišna inspekcija vrše pojačani nadzor u svim turističkim gradovima, a u samo prve dvije nedjelje avgusta obavljeno je 568 kontrola u oblastima ugostiteljstva, građevinarstva, trgovine i zanatstva, utvrđeno je 1574 nepravilnosti, a izrečeno 1483 prekršajnih naloga i 10 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi se u saopštenju.

Inspekcijski nadzor je fokusiran na kontrolu kupališta u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, organizovanja spasilačke službe, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara i oslobođenog dijela kupališta.

“Osim toga, intezivno se kontrolišu se ugostiteljski objekti, turističke agencije i trgovine i to u dijelu ispunjenosti uslova za vršenje djelatnosti, utvrđivanje porijekla robe, zapošljavanje, obavljeni zdravstveni pregled zaposlenih u ugostiteljskim objegktima i izdavanja računa”, naveli su u saopštenju.

Što se tiče Turističke inspekcije ta inspekcija je najčešće utvrđivala nepravilnosti koje se tiču nepoštovanja propisa po kojem 50 odsto plaže treba da bude oslobođeno od plažnog mobilijara kao i neorganizovanje spasilačke službe, neposjedovanje deklaracije na proizvodima i organizovanje izleta od strane nelegalnih agencija. Samo u prvoj polovini avgusta ova inspekcija je za 20 kupališta izrekla kazne zbog neoslobađanja od mobilijara, a u sedam slučajeva kaznila preduzetnike zbog neorganizovanja spasilačke službe, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve