Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

INA od Pavgorda preuzela pet benzinskih pumpi u CG

Kupljene lokacije nalaze se u Kotoru (u Radanovićima i Škaljarima), Podgorici, Bijelom Polju i Mojkovcu, dok Ina već ima mrežu postojećih lokacija u Podgorici, Tivtu te Pljevljima, prenosi bokanews.

Industrija nafte INA proširila je u Crnoj Gori svoju maloprodajnu mrežu kupovinom pet maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, a nakon puštanja svih lokacija u funkciju, upravljaće s 11 maloprodajnih mjesta u Crnoj Gori te povećati svoj tržišni udio na otprilike 15 odsto, saopštili su iz te kompanije.

Kupljene lokacije nalaze se u Kotoru (u Radanovićima i Škaljarima), Podgorici, Bijelom Polju i Mojkovcu, dok Ina već ima mrežu postojećih lokacija u Podgorici, Tivtu te Pljevljima, prenosi bokanews.

Transakciju kupovine pet atraktivnih maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, čija se vrijednost ne navodi u saopštenju, odobrio je regulator za zaštitu tržišnog takmičenja.

Tom akvizicijom INA se dodatno pozicionirala na tržištu Crne Gore – u odnosu na 2017. kada je imala 1 posto udjela na tržištu, sada će njen tržišni udio dosegnuti oko 15 posto.

Tu poslovnu odluku Uprava Ine donijela je na temelju dobrog poznavanja tržišnih prilika u Crnoj Gori, a s ciljem daljnje izgradnje vodeće regionalne pozicije koja može imati pozitivan uticaj na Inino poslovanje te plasman visokokvalitetnih Ininih proizvoda na tom tržištu, kaže se u saopštenju.

Takođe, u kompaniji planiraju dalje širenje maloprodajne mreže na crnogorskom tržištu te njen razvoj uvođenjem široke lepeze usluga poput gastro koncepta Fresh Corner.

“Dosadašnja iskustva govore nam da kupci u Crnoj Gori cijene kvalitet Ininih goriva te ostalih proizvoda i usluga. Zbog toga u srednjem roku želimo da postanemo jedan od najvažnijih igrača na crnogorskom tržištu maloprodaje derivata. To je u skladu sa strategijom Ine koja želi da ojača svoju poziciju vodećeg regionalnog brenda”, izjavio je Darko Markotić, operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje Ine.

Kako se ističe, INA sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima u toj zemlji, uz tendenciju rasta njihovog broja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve