Ponedjeljak, 17 Maja, 2021
Rubrika:

Imenovani vršioci dužnosti direktora šest direktorata

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva navodi se da se Vlada od početka zalaže za depolitizovanu i profesionalnu javnu upravu

Vlada je na jučerašnjoj sjednici imenovala vršioce dužnosti generalnih direktora šest direktorata u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Za vršiteljku dužnosti direktorice Direktorata za razvojne politike u turizmu imenovana je Aleksandra Gardašević Slavuljica, Direktorata za trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom Jelena Janković, Direktorata za industrijski i regionalni razvoj Renata Milutinović, a Direktorata za rad i zapošljavanje Jevrosima Pejović.

Za vršioca dužnosti direktora Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju imenovan je Veselin Koprivica, dok će Direktorat za investicije u turizmu preuzeti Marko Vukašević.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva navodi se da se Vlada od početka zalaže za depolitizovanu i profesionalnu javnu upravu.

“Stoga su i ova kadrovska rješenja odabrana u transparentnom procesu, uz kriterijume profesionalnosti, nepristrasnosti i meritokratije”, kazali su iz Ministarstva i dodali da stručnost, posvećenost i rad moraju biti na prvom mjestu.

Oni su dodali da će Ministarstvo nastaviti da u skladu sa kadrovskim planom i odobrenim sredstvima sprovodi tansparentne javne konkurse, čiji će cilj biti selekcija najkvalifikovanijeg i najstručnijeg kadra.

“Tako odabrani kadar pomoći će nam da imamo efikasniju javnu upravu i da se skoncentrišemo na upotrebu znanja i ekspertiza u zahtijevnim unutrašnjim i spoljno-političkim procesima, sa posebnim akcentom na proces pridruživanja Evropskoj uniji (EU) i obezbjeđivanje kvalitetnijeg života svih građana“, rekli su iz Ministarstva.

Gardašević Slavuljica je, kako se navodi, magistarka ekonomskih nauka, sa akademskim iskustvom. Radila je u prestižnim stranim i domaćim kompanijama u oblasti turizma, a dvije godine je pokrivala funkciju ekonomskog savjetnika u Vladi Sejšela.

Obavljala je i poslove u oblasti marketinga u AGS Marketing Consulting-u i Montenegro Airlinesu (MA). Članica je Izvršnog odbora Svjetske turističke mreže i njena predsjednica za Balkan, gdje se bavi oporavkom turizma i saobraćaja od posljedica koronavirusa, kao i stvaranjem uslova za održivi turizam u postpandemijskoj eri.

Janković je zvanje magistarke ekonomije stekla na Staffordshire Univerzitetu u Velikoj Britaniji. Radila je u Institutu za strateške studije i prognoze i Sektoru za istraživanje i statistiku Centralne banke (CBCG), a zatim u Londonu kao istraživački analitičar u Maxwell Drummond International-u i u GFI Securities – Inter Dealer Broker.

Od 2008. godine je bila zaposlena u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), a od 2010. je obavljala poslove višeg savjetnika izvršnog direktora za poslovanje korporativnog sektora u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Milutinović je magistarka ekonomskih nauka koja je već 13 godina zaposlena u Ministarstvu ekonomije u sektoru za industrijski razvoj, gdje je radila na poslovima izrade planova, programa, strategija i studija iz oblasti industrije.

Od 2017. godine obavlja poslove načelnice Direkcije za industrijski razvoj, a šefica je radne grupe za pregovaračko poglavlje 6 – Privredno pravo.

Tokom dosadašnje karijere pohađala je mnogobrojne kurseve iz oblasti industrijskog razvoja i ekonomske politike, među kojima su najznačajniji specijalistički kursevi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Francuskoj, Austriji, Belgiji.

Pejović je diplomirana psihološkinja, koja je tokom radne karijere obavljala poslove u oblasti socijalne zaštite, a od 2014. godine je zaposlena u Zavodu za zapošljavanje (ZZZ).

Usavršavala se u SAD-u, a dobitnica je stipendije Vlade Austrije za realizaciju istraživanja (OeAD-GmbH) na Univerzitetu Sigmund Frojd u Beču. Usavršavala se i u Nacionalnoj agenciji za zapošljavanje Austrije.

Koprivica je diplomirani pravnik koji je tokom 30-godišnjeg profesionalnog iskustva bio na vodećim pozicijama u privatnim i državnim kompanijama i institucijama.

Od 2001. do 2008. godine bio je direktor Direkcije za regulativu, licenciranje i kontrolu platnog prometa u CBCG, nakon čega je pokrivao rukovodeće pozicije u bankarskom sektoru.

Pohađao je brojne obuke u inostranstvu, a redovno objavljuje članke koji se tiču pravnih i finansijskih pitanja.

Vukašević je diplomirani ekonomista koji je svoje profesionalno iskustvo počeo u Ministarstvu finansija u sektoru za finansijski sistem, međunarodnu ekonomiju i evropske integracije.

Od 2013. godine bio je načelnik službe za materijalno finansijske i računovodstvene poslove u Ministarstvu finansija, dok od 2016. rukovodi i koordinira aktivnostima u vezi sa realizacijom prioritetnih projekata u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Najnovije

Bošković o optužbama Milatovića: Što bi naš narod rekao – ko o čemu…

Poslanik DPS-a i bivši ministar u Vladi Crne Gore Predrag Bošković kritikovao je današnje navode ministra Jakova Milatovića da do sada “nije bilo minista...

RSE: Slanje crnogorskih vojnika na Kosovo zaustavila korona ili Demokratski front?

Odustajanje od slanja pješadijskog voda Vojske Crne Gore u misiju na Kosovu nije dobro za ugled Crne Gore kao članice NATO, ocijenio je bivši...

Pahor: Bez spominjanja nepromjenljivosti granica, Vučić insistirao

Predsjednik Slovenije Borut Pahor rekao je da je iz završne deklaracije sa današnjeg samita Procesa Brdo-Brioni izostavljen dio o nepromjenljivosti državnih granica zbog insistiranja...

Ambasada Palestine u CG: Koliko ubijenih palestinskih civila je potrebno za osudu?

Iako se slažemo sa potrebom da se riješe osnovni uzroci konflikta i postigne mir na osnovu međunarodno dogovorenih parametara i rezolucija UN-a pomenutih u...

Kurti pozvao opoziciju na dogovor o dijalogu sa Srbijom

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas, predstavljajući program Vlade na sjednici Skupštine Kosova, da je spreman da sa opozicijom razgovara o principima i...

Najčitanije

Povezano

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu pozvala Vladu, opštine i Vojsku u akciju čišćenja

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu koja je inicirala akciju čišćenja u svim gradovima Crne Gore, u čast 15. godina nezavisnosti i tri godine od pokretanja...

Promocijom lažnog pomirenja rodoljublje i izdaja se izjednačavaju

Grupa građana danas je oštro reagovala zbog toga što je NVO Građanska alijansa organizovala Peti forum alumnista, kod Spomenika palim borcima Lješanske nahije, u...

Krivokapić već našao zamjenu Leposaviću: Momo Koprivica glavni favorit za ministra pravde!?

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da se poslanici izjasne o predlogu predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića da se razriješi ministar pravde, ljudskih...

Vlada prihvatila prijedlog o podizanju spomenika Urošu Toškoviću

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore pozitivno je ocijenjen prijedlog Opštine Bar da se podigne spomen-obilježje poznatom jugoslovenskom i crnogorskom slikaru i crtaču Urošu...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve