Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

IMA SE MOŽE SE: Spajić i Milatović savjetnici iz Beograda isplatili 14 hiljada eura za pola godine

Na javnosti je da prosudi da li i koliko se angažovanje ove ekspertkinje odrazilo na promociju ova dva ministarstva, te komunikaciju sa javnošću

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović angažovali su istu osobu da obavlja i organizuje poslove koji se tiču PR-a. Riječ je o izvjesnoj Duški Nedeljković iz Beograda, koja mjesečno prima po 1.250 eura u svakom od ovih ministarstava. Spajić je uz to, Duški Nedeljković plaćao i putne troškove, te troškove hotelskog smještaja.

MEK odnosno ministar Jakov Milatović je sa licem Duška Nedeljković zaključio Ugovor o djelu na period od 23.03.2021. godine do 27.01.2022. godine , da obavlja poslove koji se odnose na pružanje usluga u vezi organizacije medijskih strategija, održavanja javnih kanala komunikacije, implementacije strategije za odnose s javnošću, implementacija strategije za krizno i urgentno komuniciranje na dnevnoj bazi, implementacija strategije komunikacije unutar timova organizacije i saradnje sa medijima.

Mjesečna neto zarada predviđena ugovorom sa ovim Ministarstvom iznosi 1.250 eura. Oni su do sada, za četiri mjeseca isplatili Nedeljković 5 hiljada eura.

Kako su naveli iz Ministarstva ekonomskog razvoja u informaciji, ovo Ministarstvo nije izvršilo isplatu putnih troškova na realaciji Beograd – Podgorica, kao ni troškove hotelskog smještaja. Ali jeste Ministarstvo finansija.

MIF odnosno ministar Milojko Spajić je takođe potpisao Ugovor o djelu sa Duškom Nedeljković kojim je angažuje na period od 27.01.2021. godine do 27.01.2022. godine, za isti opis posla.

Ugovorom sa MIF-om predviđena je ista mjesečna neto zarada od 1.250 eura. Što za ovih šest mjeseci iznosi ukupno 7,5 hiljada eura.

Spajić je za razliku od Milatovića, isplatio Duški Nedeljković putne troškove na relaciji Beograd – Podgorica u iznosu od ukupno 461,78 eura do 15. juna ove godine.

Dok je na ime troškova hotelskog smještaja Ministarstvo finansija Crne Gore njoj do 15. juna isplatilo ukupno 739,75 eura.

Bez troškova smještaja i puta u julu mjesecu, ukoliko ih je bilo, Duška Nedeljković iz Beograda je za šest mjeseci Vladu Crne Gore koštala 13.701,53 eura.

Na javnosti je da prosudi da li i koliko se angažovanje ove ekspertkinje odrazilo na promociju ova dva ministarstva, te komunikaciju sa javnošću.

FOTO: Standard

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Li
22.07.2021-12:45 12:45

Dosli u dzempere, otici ce kao Onazisi.