Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

IDEA, KSCG i Ministarstvo prosvjete pokreću projekat „500 lopti za buduće asove“

Lanac prodavnica IDEA pokrenuo je novi projekat „500 lopti za buduće asove“, u okviru kojeg će osnovnim školama u Crnoj Gori podijeliti 500 originalnih košarkaških lopti. Ovaj društveno-odgovorni projekat IDEA realizuje sa Košarkaškim savezom Crne  Gore (KSCG) i Ministarstvom prosvjete, kako bi dodatno promovisali sport i zdrave stilove života među mladima.

Projekat se sprovodi preko online aplikacije www.idea.co.me/500lopti, na kojoj Facebook korisnici mogu da glasaju za jednu od 163 osnovne škole u Crnoj Gori. Škole koje dobiju najviše glasova osvajaju lopte. Procedura je jednostavna – svi koji žele da glasaju prvo treba da posjete IDEIN sajt, prijave se na aplikaciju preko svog Facebook profila i daju glas svojoj školi. To mogu da urade jednom dnevno, a škola će dobiti dodatne poene ako korisnik unese broj Pika kartice ili link aplikacije podijeli na svom FB profilu. Na ovaj način IDEA je povezala dvije stvari koje vole djeca – internet i igru, zbog čega očekuju veliko interesovanje.

– Kao ponosni sponzori Košarkaškog saveza, IDEA želi da pomogne u stvaranju budućih asova i podrži razvoj sporta. Želimo da zajedno gradimo sportsku budućnost, podstičemo zdrave stilove živote, fer plej i pomognemo da naši budući asovi ostvare svoje snove. Društveno odgovorno poslovanje je jedan od prioriteta kompanije i svakako da će ovaj projekat doprinijeti da dodatno doprinesemo zajednici u kojoj poslujemo, saopštila je povodom početka projekta direktorica marketinga kompanije Mercator-CG Jelena Doderović.

Projekat počinje 30. januara i traje do 28. februara, a lopte dobijaju škole koje osvoje najviše glasova. Pobjednička škola dobija 50 lopti, sljedećih 30 dobiće po 10 lopti, a škole koje po broju glasova budu rangirane od 31 do 61 mjesta po 5 lopti. Da bi škola bila dobitnik mora imati minimum 100 glasova.

– Košarkaški Savez Crne Gore sa zadovoljstvom podržava sve akcije koje imaju veze sa košarkom. Ovaj put smo se posvetili djeci u osnovnim školama, a želja nam da je jednog dana i djeca u vrtićima zaigraju košarku, rekao je na konferenciji generalni sekretar KSCG Petar Popović.

Ministarstvo prosvjete pobrinuće se da sve škole budu obavještene o projektu i pravilima glasanja.

– Primjetno je da su naša djeca manje fizički aktivna, što uzrokuje brojne probleme. Ova akcija doprinjeće njihovom zdravom razvoju i nadam se da ćemo zajedno sa IDEOM nastaviti da realizujemo slične uspješne akcije, poručila je direktorica Direktorata za predškolsko I osnovno obrazovanje Arijana Nikolić.

IDEA je prošle godine takođe poklonila 500 košarkaških lopti. U saradnji sa KSCG, organizovala je takmičenje za lokalne timove IDEA Lige mladih i u 7 gradova okupila preko 2 000 mladih košarkaških talenata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve