Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Ubrzati dinamiku izvođenja radova i prilagoditi režim obustave saobraćaja zahtjevima mještana

Sastanak sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem 

Ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović održao je danas sastanak sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem i menadžementom kompanije Strabag, a povod današnjeg susreta je stanje na gradilištu rekonstrukcije putnog pravca Rožaje – Špiljani.

Sastanku su, kako je saopšteno iz tog resora, prisustvovali generalni direktor za državne puteve Miroslav Mašić, inspektor za državne puteve Ednand Abdić i inžinjer u Upravi za saobraćaj Duško Kokić.

Ibrahimović je, kako se navodi, inicirao sastanak kako bi se u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima kompanije Strabag, ali i sa inžinjerima iz Uprave za saobraćaj sagledalo trenutno stanje na terenu i razmotrila dalja dinamika izvođenja radova.

“Razumijem argument da je u pitanju zahtjevna dionica u dužini od 20 km sa izazovnom konfiguracijom terena i veoma kratkom radnom sezonom ali smatram opravdanim nezadovljstvo mještana koji gravitiraju ovim područjem i koji se nalaze u nezavidnoj poziciji zbog dužine trajanja izvođenja radova i lošeg stanja putne podloge ali i zbog obustava saobraćaja koje im otežava svakodnevno kretanje i funkcionisanje”, istakao je Ibrahimović tokom razgovora.

“U tom smislu veoma je važno da se ubrza dinamika izvođenja radova, pojača broj radnika na terenu i izmjenom režima obustave saobraćaja izađe u susret mještanima kako bi se u narednom periodu lakše kretalo ovom dionicom kao i da se urgentno saniraju dionice kojima je zbog znatnog oštećenja kolovoza veoma otežano kretanje”, poruka je koju je resorni ministar uputio izvođačima radova.

Shvatajući važnost projekta, ne samo za lokalnu zajednicu već i uzimajući u obzir regionalni karakter puta, danas je sastanku prisustvovao i regionalni direktor Strabaga Dragan Ršumović, koji se osvrnuo na neke od uzroka kašnjenja ali i na tempo koji sada pokušavaju da uspostave kako bi se radovi ubrzali.

Predstavnici Strabaga, kako dodaju, saglasni su sa predlogom Ibrahimovića a na inicijativu mještna okolnih sela, da se vremenski period obustave saobraćaja i privremena signalizacija na putu uskladi kako bi se olakšala svakodnevna komunikacija ovom dionicom.

“Sagovornici su saglasni da je ovo važan putni pravac za čitavo područje, na lokalnom nivou ali i u regionalnom kontekstu, a menadžmet kompanije potvrdio je da će uskoro, čim to dozvole vremenske prilike pojačati i intezivno pratiti radove kako bi se isti završili u što kraćem roku”, zajednički je zaključak sastanka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve