Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović sa Lundbergom: Crna Gora partnerski okrenuta međunarodnoj zajednici

Na sastanku potvrđena dobra saradnja između Crne Gore i UN

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović primio je danas u posjetu rezidentnog koordinatora Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Pitera Lundberga sa saradnicima iz agencija UNOPS i UNIDO. Na sastanku je potvrđena dobra saradnja između Crne Gore i UN, a razgovaralo se i o izazovima koje nose trenutna unutrašnja i regionalna dešavanja, saopšteno je iz ministarstva.

,,Ujednačen regionalni razvoj Crne Gore biće jedan od neizostavnih prioriteta u radu nove Vlade sa posebnim fokusom na razvoj sjeverne regije u kojoj dominira zastupljenost nacionalnih prirodnih resursa koji trenutno nisu iskorišćeni. Odlučno ćemo raditi na jačanju svijesti građana kao i na iznalaženju mehanizama za snažnija i vidljivija ulaganja u ovaj region’’ istakao je Ibrahimović.

Rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori Peter Lundberg zahvalio je domaćinu na organizaciji sastanka i izrazio zadovoljstvo povodom izrade novog petogodisnjeg programa saradnje izmedju Crne Gore i Ujedinjenih nacija koji je pripremljen u konsultaciji sa Vladom i na osnovu predhodno uradjene Analize stanja u zemlji.

,,Jasno je da svi uspješni procesi počinju saradnjom i dobro izgrađenim partnerskim odnosima. Optimista sam jer Crna Gora jasno prepoznaje važnost multilateralizma i apsolutno je partnerski orijentisana na saradnju sa međunarodnom zajednicom, kako bi se što efikasnije suočavala sa svim izazovima na putu ka Evropskoj uniji’’ saopštio je Lundberg.

Kako je kazao Ibrahimović, investicioni razvoj Crne Gore usklađen je sa Agendom održivog razvoja do 2030.godine. Rad na promovisanju zelene energije kroz projekte proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, promocija energetskih potencijala i neodložan rad na unapređenju transportne infrastrukture su ključne sfere na kojima će se ubrzano raditi’’ poručio je Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija.

“Sagovornici su, na kraju sastanka, usaglasili stavove o neophodnosti organizovanja zajedničkog sastanka, na nivou Vlade Crne Gore, kako bi se sinhronizovano radilo na razvoju koherentnih mehanizama i strategija za unapređenje saradnje sa razvojnim partnerima, uključujuči i investicije u regionalni razvoj Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve