Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Ohrabruju podaci i optimizam koji pokazuje menadžment TO Montenegro

Iz resora navode da je današnji razgovor bila prilika da sagovornici razmijene stavove vezano za izazove pred kojima je ova kompanija, ali i o određenim modelima prevazilaženja situacije u kojoj se nalazi

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i državni sekretar Admir Šahmanović sa saradnicima, posjetili su sjediše kompanije TO Montenegro gdje su se sastali sa predstavnicima menadžmenta i članovima odbora direktora kako bi razgovarali o otvorenim pitanjima u nacionalnoj avio-kompaniji, ali i planovima rukovodstva za naredni period.

Na početku sastanka, kako je saopšteno,  predsjednik odbora direktora Pavle Ljesar i v.d. direktorica Dragana Frantov predstavili su rezultate poslovanja kompanije u ovoj godini, sa osvrtom na uspješno poslovanje tokom turističke sezone.

Kako su predstavnici menadžmenta ukazali, uz sva ograničenja i otežane uslove poslovanja, kompanija se može pohvaliti dobrim rezultatima, tako je u ovoj godini prevezeno 350 hiljada putnika.

Iz resora navode da je današnji razgovor bila prilika da sagovornici razmijene stavove vezano za izazove pred kojima je ova kompanija, ali i o određenim modelima prevazilaženja situacije u kojoj se nalazi.

“Kao mlada kompanija, koja se sa ograničenom i nedovoljno razvijenom flotom bori za svoje tržište, TO Montenegro ima potencijala da se razvija, ali je za realizaciju investiciono razvojnog plana potrebna podrška države”, jedan je od zaključaka sastanaka.

Prema podacima koje su predstavili iz menadžemnta kompanije, činjenica je da su i mnogo veće nacionalne avio-kompanije uslije krize izazvane naprije pojavom pandemije COVID-a, a zatim i energetskom krizom koja je i dalje aktuelna, održale svoje poslovanje uz državnu pomoć.

„Uz sve izazove sa kojima se suočava kompanija, ohrabruju podaci koje sam danas imao prilike da čujem, ali i optimizam i ambicija koju pokazuje menadžment nacionalnog avio-prevoznika. Svi smo svjesni koliko je za Crnu Goru, kao turističku destinaciju, važno da bude saobraćajno kvalitetno povezana, naročito kada je u pitanju vazdušni saobraćaj i avio-dostupnost naše države tokom čitave godine. Tu dileme nema, međutim, očekujem da, uz institucionalnu podršku ministarstva kapitalnih investicija, uz ozbiljnu argumentaciju i kvalitetan elaborat koji bi razmotrili sa Agencijom za zaštitu konkurencije predložite model izlaska iz krize, koristeći mehanizme koji su u okviru zakonske regulative“, naglasio je Ibrahimović dodajući da je pozitivan podatak da kompanija svoje obaveze ispunjava pravovremeno, naročito kada su u pitanju obaveze prema Aerodromima Crne Gore.

“Na kraju želim da istaknem da je za pitanje budućeg funkcionisanja nacionalnog avio – prevoznika potrebno sistemsko rješenje, koje mora biti bazirano na racionalnim i realnim planovima jer nas iskustva iz prošlosti dodatno obavezuju na pozornost kod donošenja odluke o daljem održivom poslovanju kompanije”, zaključio je Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve