Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Intenzivirati saradnju sa NVO, dobru praksu nastaviti i ubuduće

Za 2022, kako se navodi, raspisani su konkursi za finansiranje NVO, gdje se pored tradicionalne tri oblasti, ove godine finansiraju i projekti iz oblasti energetike i energetske efikasnosti

Naši napori će i dalje biti usmjereni ka inteziviranju saradnje sa predstavnicima NVO, kako bi se dobra praksa prethodnih godina nastavila i ubuduće, poručio je ministar kapitalnih investicija Vlade u tehničkom mandatu  Ervin Ibrahimović u toku današnjeg sa sastanka sa predstavnicima NVO sektora.

“Od stupanja na snagu Zakona o nevladinim organizacijama iz 2017.godine, Ministarstvo kapitalnih investicija finansira projekte/programe NVO. Od tada, zaključno sa 2021. , finansirano je 114 projekata u tri oblasti: saobraćaja, sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, zaštiti lica sa invaliditetom u saobraćaju i zaštiti životne sredine u saobraćaju”, saopšteno je iz Ibrahimovićevog resora.

Za 2022., kako se navodi, raspisani su konkursi za finansiranje NVO, gdje se pored tradicionalne tri oblasti, ove godine finansiraju i projekti iz oblasti energetike i energetske efikasnosti.

“Aktivnosti za konkurse objavljene u ovoj godini, iz tri oblasti, saobraćaja, sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, zaštiti lica sa invaliditetom u saobraćaju i zaštiti životne sredine u saobrćaju, su završene, te će se tako izvršiti potpisivanje ugovora za 44 projekta u ukupnoj vrijednosti od 249.893,00 eura”, dodaju.

Iz Ministarstva napominju da proceduralne aktivnosti za finansiranje projekata/programa u oblasti energetike i energetske efikasnosti su i dalje u toku, pri čemu ukupan fond sredstava za finansiranje projekata/programa NVO iznosi 50.000,00 eura.

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović najprije je pozdravio prisutne predstavnike NVO organizacija, sa porukom da su država i NVO sektor u stanju samo zajedno da kreiraju uspješno društvo.

“Zadovoljan sam jer sam dio tima koji unapređuje sve oblasti za koje su vezani ovi projekti. Naši napori će i dalje biti usmjereni ka inteziviranju saradnje sa predstavnicima NVO, kako bi se dobra praksa prethodnih godina nastavila i ubuduće” istakao je Ibrahimović.

Predstavnici NVO organizacija su dobili priliku, takođe da se izjasne o radu ministarstva kao i o dosadašnjim iskustvima sa Ministarstvom kapitalnih investicija, gdje su naveli da je “ministarstvo izuzetno ažurno obavilo svoj dio posla i da se i ubuduće nadaju saradnji na ovakvom nivou”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve