Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ibrahimović – Alšamsi: Razmotriti saradnju na velikim projektima poput nastavka gradnje auto-puta

Naglašeno je i da treba razmotriti mogućnost saradnje na velikim infrastrukturnim projektima poput nastavka gradnje auto – puta Bar – Boljare i Jadransko – jonskog auto – puta

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilom Alšamsi, a na sastanku je konstatovano da dvije prijateljske države imaju kontinuitet dobrih prijateljskih odnosa kako na političkom tako i na ekonomskom planu te da su za Crnu Goru veoma važne investicije koje dolaze iz UAE ali i podrška koji ova prijateljska država daje Crnoj Gori na svim poljima.

“Takođe je konstatovano i da postoji snažan potencijal za unapređenje saradnje u oblastima energetike, posebno obnovljivih izvora energije, te turizma, inovacija i tehnologija, saobraćaja itd”, saopšteno je iz Ministarstva.

Naglašeno je i da treba razmotriti mogućnost saradnje na velikim infrastrukturnim projektima poput nastavka gradnje auto – puta Bar – Boljare i Jadransko – jonskog auto – puta.

Dogovoreno je i da se u narednom periodu administracije obje države posvete stvaranju uslova za jacanje saradnje u navedenim oblastima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve