Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

HAOS Regionalni vodovod – katastrofalni međuljudski odnosi, poznata imena privilegovanih, sumnjive diplome, konkurs, putovanja

Nove sumnjive okolnosti i navodne nepravilnosti u poslovanju državne kompanije kojom upravlja kadar Demokrata!

Kompanija “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” je u ozbiljnim problemima. U toj državnoj firmi međuljudski odnosi su katastrofalni, a uz to po društvenim mrežama i u tajnosti se dostavljaju dokazi i tvrdnje koje upućuju na to da izvršni direktor Josip Đurašković otvoreno favorizuje dio zaposlenih, dok se drugi prosto “protjeruju” iz kompanije.

Pored toga, pojavljuju se sumnje u validnost dijela fakultetskih diploma sa privatnih univerziteta iz Srbije, kao i navodno namješten konkurs u sektoru finansija. Takođe, ukazuje se u materijalima i na sumnjiva putovanja i putne naloge, gdje automobil sa pet sjedišta, prema dokumentaciji koristi OSAM osoba!

Međuljudski odnosi

Portal AKTUELNO prije par dana je objavio tekst “Advokatice obavijestile ministarku Đurović: Đurašković i Bugarin sprovode zlostavljačko postupanje nad majkom troje djece – REAGUJTE!” što je izazvalo brojne reakcije, i pokrenulo lavinu novih informacija, na osnovu kojih se može zaključiti da se kolege iz kancelarija jednostavno ne podnose!

Više medija dobilo je informacije o tome koje je zaposlene Đurašković navodno doveo, a koje su bliski Demokratama. Za pojedine od njih su vrlo detaljno osporene i diplome!

-Zaposleni (ime poznato redakciji) pisao je disciplinske postupke protiv oca sadašnjeg šefa službe u Regionalnom vodovodu. Kada je sin došao na funkciju, zaposleni je sve to stavio sa strane – piše u jednoj od poruka.

Josip Đurašković

Pored toga, jasno su navedena imena dvije službenice S.Đ i S.L, za koje se tvrde da imaju privilegovan položaj kod menadžmenta pošto im se dozvoljava da dolaze na posao kada to požele. Dostavljeni su precizni dani i datumi, koji otkrivaju da je prekršen Pravilnik na osnovu kojeg je menadžerka Nikica Purlija uklonjena iz firme.

Uz sve ovo, redakcija je zatrpana i pojedinim informacijama i porukama zapošljenih, koje ukoliko su tačne mogu dodatno uzrokovati tenzije među zaposlenima, a odnose se na neke neprikladne odnose, zbog čega ih nećemo ni objaviti.

U toku konkurs za srednjoškolca, sumnjive diplome!?

U jeku tenzija, juče je istekao rok za prijavu referent/kinja za obračun i plaćanje koji je objavljen na sajtu Zavoda za zapošljavanje. Prema informacijama iz firme “konkurs” je navodno “namješten”, iako se sprema smjena direktora Josipa Đuraškovića.

Demokrate prijavite se potrebna je samo srednja škola. Već se vjerovatno zna ko će dobit posao – piše u jednoj od poruka koja kruži među zaposlenima, a koja je poslata i našoj redakciji.

Ono što je svakako obilježilo mandat Đuraškovića jeste da je od prvog dana stupanja na dužnost počela priča o sumnjivom obrazovanju. Đurašković o tome nikada nije javno pričao, već se samo navodilo da je “osnovne i master studije završio je na Univerzitetu u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste i master menadžera”.

Pored njega, sporne su diplome i još nekoliko osoba (imena i prezimena poznata redakciji), ali će sve biti prezentovano nakon provjere dostavljene dokumentacije.

Napad na Lakušića

Istovremeno, dok su se otkrivale informacije o nepravilnostima, jednakim žarom krenulo se i u odbranu lika i dijela Josipa Đuraškovića. Dio zaposlenih očigledno bliskih njemu nije štedio sa kritikama prethodne uprave, ali su se manje bavili time već su krivicu prebacivali na aktuelnog predsjednika Odbora direktora Zorana Lakušića.

Tako su zaposleni poručivali da se Lakušić ne miješa u svoj posao i da je redovan samo u “objavama svojih statusa o litijama i to ponedjeljkom, srijedom i petkom”.

D.G.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

20 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Laki Zoki
17.06.2022-08:52 08:52

Pocetak kraja Regionalnog vodovoda, kao sto je praksa firmi Crne Gore, uglavnom zaposleni unistavaju firmu dok se ne unisti potpuno. Trač do trača zaposlenih kojima je nesto obecao Laki.. Demokratija je dala svakom pravo da iznese neistine koje imaju itekako uticu na pojedince i zaposlene. Josipa niko ne brani, 95 % zaposlenih mu je dalo napismeno podrsku. Nazalost mislim da mu je uredjeno toliko stete da nece jos dugo, ali svaka mu cast, nije ostavio časne ljude na cjedilo u RVCG koji su popravili status firme svojim radom i ponosanjem za razliku od pojedinaca bivseg rezima. Imao je fokus da… Pročitaj više »

Mala Mu
17.06.2022-09:14 09:14

Provjeriti da li “demoNkrate” primljene po namjestenim konkursima imaju uslove za radna mjesta koja pokrivaju. To su lako provjerljive stvari a nadamo se da ce novi direktor sve to odraditi. Nece biti lako srediti stanje poslije ovoga sto je napravio ovaj tzv direktor ali ne treba gubiti nadu.

liliputana
17.06.2022-11:29 11:29
Reply to  Mala Mu

provjeriti doliko je primljeno od 2013. godine i kada su Popek, tata sefa kabineta i bračni par primljeni …

Cipelić
17.06.2022-09:55 09:55

A đe je Cipelić zavrsio fakultet?

Moja Slavice
17.06.2022-10:20 10:20

Hahahahahahaha a gdje je taj papir sa 95% podrske? Ovakav komentar je mogao ostaviti ili Cipelić ili njegovih sedam ljutih gusara koje je doveo a koji svojim znanjem i iskustvom ne bi mogli da obavljaju komplikovaniji posao od zavrtanja šarafa da je pravde. I naravno da su se zabrinuli sta ce biti sa njima kad dodje novi direktor i bude ih pitao “a sta vi znate da radite”

sunce
17.06.2022-12:14 12:14
Reply to  Moja Slavice

dobronamjeran savjet, nemojte ga tražiti. da se ne iznenadite…

DNP Budva
17.06.2022-10:23 10:23

Treba li zbog 3-4 zaposlena koji su svasta radili (spijali, spletkarili, mutili, falsifikovali, mijenjali, iznosili dokumentaciju itd…..) da ispasta 75 zaposlenih sa svojim porodicama koji casno rade svoj posao????

DNP Budva
17.06.2022-10:23 10:23

Treba li zbog 3-4 zaposlena koji su svasta radili (spijali, spletkarili, mutili, falsifikovali, mijenjali, iznosili dokumentaciju itd…..) da ispasta 75 zaposlenih sa svojim porodicama koji casno rade svoj posao????

ognjen
17.06.2022-10:31 10:31

poziv vladi da pod smjeni nelegitimni upravni odbor , nema ni broj clanova , ostavke, Smjeniti i direktora , zavesti red , velik broj dobro placenih ne dolazi na posao ili ga otaljavaju .Postoje neradnici koji rovare i prijavljuju kolege , pod hitno spasiti Regionalni vodovod

RV
17.06.2022-10:57 10:57

Plata im nije smanjena vec sa neopravdano velikom platom sjede kuci i jos poručuju kako ce prije direktor biti smijenjen nego se oni vratiti sa bolovanja. Ali to su zaslužni gradjani, inace kadar koji nije dosao preko neke političke struje vec izuzetni ,,strucnjaci”.

liliputana
17.06.2022-11:30 11:30
Reply to  RV

boluju od depresije, sto ste takvi;)

Zaposleni Regionalnog vodovoda
17.06.2022-11:05 11:05

Kolege neka vas je sramota.
Sjetite se kako ste se vi zaposlili a zapitajte koliko doprinosite radu.
Zahvaljujuci iznošenjem ovakvih neistina samo pravite stetu firmi i ljudima koji posteno rade i trude se da svakog 1.dobijete platu. Uostalom nacin i sredstvo koje koristite da reagujete dovoljno govori o istinitosti navoda.
Srecno, a adresu firme mozete naci na sajtu ukoliko se sjetite da navratite na posao.

Zaposleni
17.06.2022-14:11 14:11

Zasto se vi drage kolege nalazite prozvani?
Ako ste cisti i moralni, bez ikakvog razloga se uzrujavate.
Pojedini bi mozda i svratili da im nijeste vec propisali sudbinu unaprijed, koja je kao i gospodje Purlije, otkaz, koji je vec na stolu kod izvrsnog za par kolega.
Zapitajte se ko radi posteno, i ako je tako, valjda imate ogledalo pa se mozete pogledati u oci.

SL
17.06.2022-17:15 17:15

No stress SL

spasoje
17.06.2022-20:48 20:48
Reply to  SL

Procrnogorski ste medij,, ne dajte prostora ovakvim likovima.. jer od njih koristi nemate. Napisacu komentar jos jedan put u nadi da cete ga objaviti, jer prethodni niste. Regionalni vodovod do 2013. godine je cinilo 40 -tak ljudi. Nismo trpjeli politicki pritisak. Svi smo voljeli drzavu, svi smo radili, svi znali svoj posao, sprovodili projekte sa stranim bankama i izgradili regionalni vodovod. 2013. godine pocinje obracun s ljudima koji su znali i koji su dosli na posao regularno prijavom na konkurs sa adekvatnim znanjima i sposobnostima da uce. Do tada se nismo sukobljavali,, sem konstruktivno. nismo spijali, nismo se prodavali i… Pročitaj više »

Josip
17.06.2022-18:50 18:50

Tako je, radi se na uništenju firme, ali ne od strane zaposlenih koji su 95% dali “napismeno” podrsku bilo kome, jer iste nema, u suprotnom je to vid mobinga-davanje podrske dirktoru po kom osnovu, partijskom ili prisiljenom? Na urusavanju ugleda rade pojedinaca koji imaju licni interes, obecan od strane izvrsnog direktora. Aco doskorasnji DPS kadar je prebacen u pravni sektor, da bi oslobodio mjesto za javne nabavke kako bi izvrsni direktor mogao da kontrolise Milana i da preko novog zapsolenog favorizuje svoje firme koje se javljaju na tendere. A isto tako prebacanjem Aca u pravni sektor, narusila se ljubav izmedju… Pročitaj više »

Aco braco
17.06.2022-22:47 22:47

Tacan komentar u potpunosti Jospa,,, ko je ovaj Aco ,kazu da je glavni za rovarenje i napade na ljude ,prica se o njemu da ljude koji rade urnise ,,, neka

Otrov
17.06.2022-22:53 22:53

E ovo je tacno od pocetka do kraja, istina Josipe.

Otrov
17.06.2022-22:53 22:53

E ovo je tacno od pocetka do kraja, istina Josipe.

kenedi
18.06.2022-09:12 09:12
Reply to  Otrov

a josip je nezavisni analiticar… popek.. filozofof, prorok, trovac, lozac, reli vozac
Car, kralj, prvak u skoku u dalj., ali nazalosti neshvacena dusa, pa eto frustracije. Ipak, dobro orudje, loseg gazde. Odslusah kako zivjeti i slusati devet mjeseci bez plate i biti srecan. od tipa u patikicama i sorcu. Onih 75 , 69, 42 , ipak vise nego natpolovicna vecina, ne zaboravljaju, pa i da ste bili malo ljubazniji, korektniji u odnosima finiji, vrijedniji. Neko bi ustao da vas brani, ali niste dali bas dovoljno razloga.