Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Grupacija malih prehrambenih objekata: Dovedeni smo na rub egzistencije

Oni su ocijenili da bi formiranje grupacije u okrivu udruženja trgovine pri Privrednoj komori Crne Gore bila odlična forma zaštite njihovih i interesa zaposlenih, te prevazilaženju postojeće situacije

U Podgorici je juče održan sastanak članova grupacije malih prehrambenih objekata Crne Gore. Članovi grupacije, kojih trenutno ima oko 140 iz cijele države, trenutno su potpisane preko 52 pristupnice, sa tendencijom ubrzanog rasta.

-Oni posluju u okviru mikro, malih i srednjih preduzeća i 80 odsto članova naše grupacije čine porodične firme koje se bave tradicionalnom trgovinom ili jednostavnije komšijske prodavnice. Problemi izazvani pandemijom i nekrontolisanim otvaranjem hipermarketa negativno su  uticali na poslovanje naših firmi, tako da smo dovedeni na rub egzistencije, te ukoliko se ovakav trend nastavi bićemo prinuđeni da iste i ugasimo. Zbog toga smo i odlučili da se organizujemo i zajednički djelujemo kako bi preduprijedili posljedice koje nas, kako sada stvari stoje, neminovno očekuju – navodi se u saopštenju.

Evidentno je, kako su dodala, da su navedeni faktori uticali da skoro sve male prehrembene prodavnice koje u ovoj godini bilježe pad prometa od čak i do 65 odsto.

-Vaša spremnost da sagledate naš položaj i adekvatno reagujete usko je povezana sa opstankom preko 800 maloprodajnih prehrambenih objekata i  egzistencijom oko 2.600 u njima zaposlenih radnika na nivou države – precizira se u saopštenju.

Oni su ocijenili da bi formiranje grupacije u okrivu udruženja trgovine pri Privrednoj komori Crne Gore bila odlična forma zaštite njihovih i interesa zaposlenih, te prevazilaženju postojeće situacije.

-Molimo Vas da nam zakažete sastanak u što hitnijem roku na kome bismo formalno i pravno dogovorili formiranje naše grupacije. Mi smo već preuzeli određene korake da upoznamo javnost sa problemima sa kojima se susrijećemo i za sada dobijamo izuzetno pozitivne reakcije. Ovom prilikom Vas još jednom molimo za što hitnije formiranje sastanka i uključenja naše grupacije jer smo sigurni da je naša snaga mnogo veća kada se formalno i pravno definišemo – zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve