Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21.maj: Nastavlja se skitajuća ekonomska politika

''Sada imaju dovoljno novca da ga nemilice troše na budžetsku kupovinu glasova, smišljaju nove potkupljivačke socijalne izdatke i ulažu u svetosavska zvona i praporce''

Finansijske vlasti su se pohvalile četvoromjesečnim budžetskim suficitom u iznosu od 113 miliona eura. Ovim podatkom su odmah slavodobitno zamahale ministarske stranke i njihovi predizborni koalicioni partneri iz porte SPC, ocijenio je ekonomski tim Građanske inicijative “21.maj”.

“Sada imaju dovoljno novca da ga nemilice troše na budžetsku kupovinu glasova, smišljaju nove potkupljivačke socijalne izdatke i ulažu u svetosavska zvona i praporce”, ocjenjuju u saopštenju.

U međuvremenu, smatraju u GI “21. maj”, bilo bi odgovorno prema javnosti da objasne zašto, “kada već plivaju u parama, ne vraćaju u zakonskim rokovima pdv kredite i preplaćene poreze ili zašto državne dobavljače ne isplaćuju na vrijeme”.

“Ili, možda da građanima saopšte zašto bi javne finansije već bile na ivici bankrota da nije došlo do priliva izbjeglica iz Ukrajine i Rusije. Tada bi postalo jasnije da ne postoji iole kredibilna ekonomska politika već sve funkcioniše po naslijeđenoj inerciji i uz presudne prihode koji su proizvod tuđe nesreće. Ali, čak i u ovakvim incidentnim okolnostima realizacija ovogodišnjeg kapitalnog budžeta ne prelazi 10 odsto od projektovanih izdataka. Očigledno je da se nastavlja skitajuća ekonomska politika koja se najbolje ogleda u “trajektnom preduzetništvu” odlazeće Vlade i njenih “investicionih eksperata””, zaključuju iz GI “21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve