Turisti iz više od 170 svjetskih zemalja, od početka ove godine, boravili su na budvanskoj rivijeri u svim vidovima smještaja, govore podaci Centralnog turističkog registra Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Foto: Ilustracija

Kako saopštavaju iz TO Budva, najveći broj dolazaka i noćenja ostvarili su gosti iz Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Ukrajine, a ohrabruje podatak da su turisti iz Njemačke, najvažnijeg emitivnog tržišta Evrope, bili dominantni gosti u kolektivnom smještaju tokom prvih 6 mjeseci 2019. godine.

“Za hotelski smještaj na budvanskoj rivijeri, prema zvaničnim podacima Uprave za statistiku Crne Gore – MONSTAT-a, najviše se opredjeljuju  turisti iz evropskih zemalja koji čine 79% gostiju, a najveća emitivna tržišta su Njemačka, koja ostvaruje 11% od ukupnog broja turista u kolektivnom smještaju, te Rusija, Srbija, Albanija, Kina i Francuska”, tvrde u TO Budva.

Dodaju da je posebno interesantno da ove godine, u privatnom smještaju, u Budvi borave turisti iz dalekih destinacija poput Japana, Indije, Indonezije, Južnoafričke republike, Kube, Malezije ili Tajvana, ali manje očekivanih, interesantnih destinacija, poput Papue Nove Gvineje, Mauricijusa, Kambodže, Nigerije, Venecuele, Perua, Urugvaja, Arube, Sejšela i mnogih drugih.

“Sredinom avgusta na budvanskim ulicama možete uživati u raznolikosti i bogatstvu različitih jezika svijeta”, napominju u TO Budva.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve