Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Goste od 1. juna čekaju Porto Montenegro i Portonovi

Iz ovih turističkih kompleksa kažu da su spremni za predstojeću sezonu i pored problema koje je u sektoru turizma prouzrokovao korona virus.

Od 1. juna dva luksuzna turistička rizorta u Crnoj Gori – Porto Montenegro i Portonovi dočekaće prve goste. Iz ovih turističkih kompleksa kažu da su spremni za predstojeću sezonu i pored problema koje je u sektoru turizma prouzrokovao korona virus.

Hotel Regent Porto Montenegro počeće da radi 1. juna, potvrdio je Dnevnim novinama dirketor prodaje i marketinga Ivan Gajić.

“U odnosu na april, maj pa i jun, u Regentu još nema otkazivanja aranžmana za jul i avgust, ali nema ni tražnje ni novih upita”, ističe Gajić naglasivši da je upravo zbog toga, odnosno stranih gostiju, veoma bitno znati kada Crna Gora otvara svoje granice.

Prema riječima Gajića, ostatak hotelskog poslovanja u Regentu očekuju da će aktivirati tokom juna, zavisno od otvaranja crngorskih granica i uspostavljanja avionskog saobraćaja sa Crnom Gorom.  “U skladu s tim naš prvi korak će biti nastup na upravo najbližim tržištima sa kojih će turisti moći neometano ili sa minimum preduslova ući u Crnu Goru. Naime, navedena tržište nisu tradicionalna okosnica visoke sezone te smo prilagodili ponude u cilju postizanja konkurentnosti”, rekao je Gajić.

Prilagođavanje tržištu regiona kompletirali su, navodi on, fleksibilnom otkaznom politikom u okviru koje se sve rezervacije za 2020. godinu mogu otkazati do 24 sata prije najavljenog dolaska. U ponudu su dodali besplatno korišćenje rent a car vozila tokom boravka u hotelu ili korišćenja plaža u blizini Porto Montenegro naselja.

“Shodno tome, transfer od aerodroma do hotela će postati standardna dodatna vrijednost prilikom smještaja u hotelu Regent Porto Montenegro”, naveo je on. U hotelu goste sa njihovih glavnih stranih tržišta, Velike Britanije i Rusije očekuju u avgustu.

“Ipak, goste sa američkog tržišta nije realno očekivati prije 2021. godine. Cilj nam je da što kvalitetnije amortizujemo postojeću situaciju i godinu završimo sa najmanjim mogućim gubitkom. Naša trenutna predviđanja su da ćemo za cijelu 2020. godinu zabilježiti znatno manji promet ukoliko uporedimo tekuću sa prethodnom godinom”, objasnio je Gajić, dodajući da kao hotel sa pet zvjezdica kontinuirano primjenjuju visoke standarde higijene.

I Porto Novi spremno će dočekati prve goste 1. juna, potvrdio je za Info Biro član upravnog odbora Portonovi Resort Management Company Stevan Milić.

“Marina je kompletirana, a građevinski radovi na stambenom dijelu su u posljednjoj fazi. Niko se nije nadao ovakvoj situaciji. Na početku 2020. sve je ukazivalo na to da ćemo imati zaista fantastičnu turističku sezonu i rekordan broj posjetilaca i gostiju, ne samo u Portonovom, već širom Crne Gore. Ipak, situacija sa COVID-om 19 je značajno poremetila sve planove. Mi spremno dočekujemo predstojeću ljetnju turističku sezo nu, kompletno naselje Portonovi je spremno, i biće završeno za nekih 15 dana”, dodao je Milić.

Pored 214 stambenih jedinica, u sklopu rizorta će se naći oko 30 različitih retail radnji, odnosno veliki broj restorana, plaža, plažni bar, fashion radnji, antikvarnica, galerija, te veliki supermarket.

“Sve su to stvari koje će biti spremne i, od juna, puštene u funkciju. Tu je i marina sa svojim kapacitetom od 238 vezova, sa kapacitetom najvećeg veza do 70 metara jahti, s tim što može da se radi i na spajanju dva veza, tako da suštinski možemo primiti brodove do 140 metara”, kazao je Milić.

U toku su i građevinski radovi na prvom One & Only hotelu u Evropi, elitnom zdanju za koje važe projekcije da će postati svjetski reper u oblasti turizma i usluga. Kako je Milić podsjetio, iako je otvaranje najavljeno za jul, usljed pandemije taj rok je pomjeren za oktobar tekuće godine.

“Prvi One&only u Evropi je hotel koji ima 113 soba, dva restorana, azijsku kuhinju, medicinski Spa centar na preko 5.000 metara površine. Govorimo o deset brendiranih vila sa privatnim dokovima za brod, i sa privatnim plažama. Hotel koji je od suštinskog i esencijalnog značaja za pozicioniranje Crne Gore u svijetu, u domenu elitnog turizma”, naveo je Milić.

POSAO ZA NOVLJANE

Posebno ohrabruje to što je Portonovi u najvećoj mjeri ispunio svoj strateški cilj – zapošljavanje prvenstveno lokalnog stanovništva.

“Definitivno mogu da potvrdim da smo ispoštovali taj dio u najvećoj mogućoj mjeri i koliko je to bilo moguće. U operativi imamo trenutno 205 zaposlenih od čega je 50 odsto njih iz Herceg Novog i Boke, 63 su ekspata, a preostali broj zaposlenih je iz ostatka Crne Gore. Znate i sami da smo imali otvorenih između 350 i 400 radnih mjesta, koji su dodatno pored ovih 205 trebalo da budu upošljeni tokom ove godine. Ipak, zbog situacije sa virusom i velikim brojem nepoznanica kakva će ova sezona biti, nije se nastavilo sa tim. Što se tiče gradilišta, koje je primarno vezano za završetak radova na hotelu One & Only, trenutno imamo preko 900 zaposlenih”, istakao je Milić.

Vrijednost investicija u Portonovi, koji je još ranije prepoznat kao jedan od najprestižnijih i najambicioznijih projekata rezidencijalnog tipa u ovom dijelu Evrope, iznose milijardu eura. Rizort je smješten na ulazu u Bokokotorski zaliv, na mjestu nekadašnje Vojne kasarne Kumbor, a prostire se na 26 hektara i 1,8 kilometara ekskluzivnog obalnog područja. Investitori su još ranije poručili da će u sadržajima ovog “malog grada” moći da uživaju svi posjetioci.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve