Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Generalni direktor Telekoma Srbija zadovoljan poslovanjem M-tela CG: Dobitna formula – mnogo optike u mreži

U Telekomu Srbija su zadovoljni rezultatima koje je posljednjih godina na crnogorskom tržištu ostvarila njihova kćerka kompanija M-tel, saopštio je Pobjedi generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk.
On je ocijenio da regulatorni i zakonodavni okviri u oblasti telekomunikacija u Crnoj Gori omogućavaju da se može pametno investirati, što su, kako je kazao, Telekom Srbija i M-tel i uradili u prethodnom periodu.
LIDER
-U matičnoj kompaniji smo više nego zadovoljni rezultatima koje je izvršni direktor M-tela Crna Gora Vladimir Lučić sa svojim timom postigao u posljednje tri godine. M-tel Podgorica je iz stanja kompanije koja se gotovo bori za opstanak na tržištu postala, sad već možemo reći, lider na crnogorskom tržištu telekomunikacija- kazao je Ćulibrk Pobjedi.
Podsjetio je da je M-tel u posljednje tri-četiri godine imao velika ulaganja u fiksni internet, fiksnu telefoniju i u televiziju, uporedo sa ulaganjima u mobilnu telefoniju.
-Time smo uspjeli da postignemo ono što je danas želja svih telekomunikacionih operatora u Evropi, a to je da uđu u druge segmente telekomunikacionog tržišta. M-tel je primjer kompanije, možda i jedine u Evropi, koja je kao treći operator došla do toga da praktično postaje lider na tržištu u svim segmentima telekomunikacionih usluga i to u kratkom periodu- istakao je Ćulibrk i naveo da je Telekom Srbija grupa dosta investirala u crnogorsko tržište, što je dalo zadovoljavajući rezultat.
ULAGANJE
Nakon investicija ne moramo sa strepnjom da čekamo sjutra, nego smo potpuno samouvjereni zbog svih naših poslovnih poteza u prethodnom periodu. To se danas zaista valorizuje kroz poslovni rezultat, prihod i broj korisnika naglasio je Ćulibrk.
Govoreći o poslovanju Telekom Srbija grupe, podsjetio je da su u Srbiji i u BiH imali mnogo akvizicionih aktivnosti, posebno kablovskih operatora, te da Telekom Srbija grupa postaje lider u državama na zapadnom Balkanu, a možda i šire.
Najavio je da će “i ubuduće osluškivati ako se pojave nove dobre prilike u regionu i pokušati da ih iskoriste”.
-Za sada ne planiramo nove akvizicije u Crnoj Gori, jer smatramo da je M-tel na zavidnom nivou i sada nam je cilj da na sopstvenoj infrastrukturi i resursima gradimo tržišnu poziciju izjavio je Ćulibrk i poručio da im je cilj da postanu lideri u sva četiri segmenta telekomunikacionog tržišta, u mobilnoj i fiksnoj telefoniji, internetu i televiziji.
Naglasio je da je Telekom Srbija grupa okrenuta i ka novim ICT tehnologijama i uslugama.
-Digitalne tehnologije i usluge naročito za poslovnu zajednicu su takođe u našem fokusu. Planiramo da na različine načine i kroz različite programe investiramo u taj segment, kako bismo pomogli kompaniji i društvenoj zajednici u kreiranju nove digitalne ekonomije kazao je Ćulibrk i naglasio da je širokopojasni fiksni i mobilni pristup ubuduće osnov za profit telekomunikacionih kompanija.
-Bazični preduslov za sve nove usluge je kvalitetna infrastruktura i na tome smo radili sve ove godine. Mnogo optike u mreži je dobitna formula zaključio je Ćulibrk.
Region i Cma Gora ne zaostaju za Evropom
Ćulibrk je ocijenio da je kvalitet telekomunikacionih usluga u Crnoj Gori na zadovoljavajućem nivou.
-Ne zaostaje Crna Gora za regionom, a sa druge strane, mislim da ni region ne zaostaje za Evropom. Da smo u svim segmentima na stepenu razvoja na kojem su telekomunikacije, mislim da bismo bili ravnopravni sa zemljama Evropske unije kazao je Ćulibrk. Idemo dalje Ćulibrk smatra da albanska vlada nije imala dovoljno sluha kad je odbacila ponudu Telekoma Srbija da kupi tamošnji, iako su ponudili najveću cijenu, jer je ta grupa kadra da na tržište donese inovacije, na dobrobit i kompanije i korisnika. Što da radimo, idemo dalje. Ne osvrćemo se, već gledamo naprijed kazao je Ćulibrk.
IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve