Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Fokus saradnje usmjeriti ka razvoju ekonomije i povezivanju poslovnih zajednica

Ministar kapitalnih investicija sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Sjeverne Makedonije

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Zećirom Ramčilovićem.

“Dobri bilateralni i susjedski odnosi tradicionalno su na visokom nivou i naše dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, međutim važno je da fokus naše saradnje bude usmjeren ka razvoju ekonomije, to jest povezivanju poslovnih zajednica dvije zemlje”, naglasio je Ibrahimović na početku susreta.

Ibrahimović, kako se navodi u saopštenju, informisao je gosta o veoma “kompleksnom” resoru na čijem je čelu, pa je tokom sastanka bilo riječi o razvojnim projektima Crne Gore u oblasti modernizacija postojeće i izgradnji nove saobraćajne infrastrukture u prvom redu izgradnji auto – puta Bar – Boljare.

“Postoji prostor za razvoj ekonomske saradnje i povećanje prometa roba i usluga između dvije države”, istakao je Ramčilović dodajući da će poseban akcenat u svom mandatu dati upravo aktivnostima koje će omogućiti poslovnim zajednicama da se povežu i pronađu interes za dalju saradnju.

“Sagovornici su se saglasili da društveno-politička situacija često diktira i dinamiku razvoja ekonomskih aktivnosti, ali da obije države imaju jasne prioritete u procesu evropskih integracija i u tom smislu nema dileme u kom pravcu će se dalje razvijati perspektive dvije zemlje”, stoji u saopštenju.

Današnji susret, dodaju, bila je prilika da se razgovara i o mogućnosti ponovnog otvaranja avio linije između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, budući da postoji interesovanje makedonskih građana da turistički posjete našu državu i da bi se u tom pravcu moglo dalje razgovarati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve