Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Evropska komisija pouzdan partner Crnoj Gori u oblasti konkurencije i državne pomoći

U otvorenom razgovoru, Damjanović je upoznao Milera sa vizijom novog menadžmenta Agencije, kao i sa aktivnostima koje će biti sprovedene na planu ispunjenja završnih mjerila u Pregovaračkom poglavlju 8

U okviru studijske posjete institucijama EU, predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije, Dragan Damjanović, susreo se sa šefom jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i politiku proširenja, Majklom Milerom. Sastanku su prisustvovali Maks Filip Lene iz DG NEAR-a i Luka Dedić iz Ministarstva evropskih poslova, saopšteno je iz te agencije.

U otvorenom razgovoru, Damjanović je upoznao Milera sa vizijom novog menadžmenta Agencije, kao i sa aktivnostima koje će biti sprovedene na planu ispunjenja završnih mjerila u Pregovaračkom poglavlju 8.

“U fokusu razgovora bili su načini jačanja administrativnih kapaciteta Agencije, kao i situacija u izazovnim slučajevima čije rješavanja očekuje Agenciju. Miler je istakao svoje uvjerenje da će Agencija, u skladu sa evropskim normama i praksom, donijeti predmetne odluke u slučajevima Montenegro Airlinesa, KAP-a i auto puta Bar-Boljare i da EK očekuje odluke u najkraćem mogućem roku”, navodi se u saoštenju.

Takođe, Miler je izrazio zadovoljstvo sa predočenom vizijom razvoja Agencije od strane novog rukovodstva na planu ostvarivanja nezavisne uloge Agencije, povećanja transparentnosti sprovedenih procesa i dodatne izgradnje kapaciteta kako bi u potpunosti ispunili svoj mandat.

“Predsjednik Savjeta je izrazio uvjerenje da će dobra saradnja sa EK biti dodatno unaprijeđena i da će rezultirati mjerljivim rezultatima u procesu EU integracije i u interesu svih crnogorskih građana. Dogovorena je bliža saradnja u svim izazovnim pitanjima koja se tiču konkurencije i državne pomoći”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve