Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Evropska komisija: AZK da procijeni zakonitost kupovine aviona za ”ToMontenegro”

Na pitanje da li je kupovina aviona vrijednih 21 milion dolara u skladu sa zakonima EU i da li predstavlja državnu pomoć novoosnovanom avio prevozniku, u EK su kazali da je takva procjena nadležnost Agencije za zaštitu konkurencije

Na crnogorskoj Agenciji za zaštitu konkurencije (AZK) je da procijeni da li je kupovina dva aviona za potrebe kompanije “ToMontenegro” u skladu sa zakonom o državnoj pomoći, poručili su iz Evropske komisije.

Na pitanje da li je kupovina aviona vrijednih 21 milion dolara u skladu sa zakonima EU i da li predstavlja državnu pomoć novoosnovanom avio prevozniku, u Komisiji su kazali da je takva procjena nadležnost Agencije za zaštitu konkurencije.

“Na crnogorskoj Agenciji za zaštitu konkurencije je da procijeni predstavlja li neka mjera državnu pomoć, i ukoliko je to slučaj, da li je kompatibilna sa svojim zakonima o državnoj pomoći”, kratko je saopšteno u Evropskoj komisiji.

Upitani da li je EK konsultovana prilikom kupovine letjelica, u Briselu odgovaraju da je Evropska komisija u bliskom kontaktu sa Crnom Gorom u svim oblastima koji se odnose na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve