Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Erste Card Club d.o.o. zvanično preuzeo Diners Club International® franšize u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori

Zaključena je transakcija kojom je Erste Card Club d.o.o. (ECC) sa sjedištem u Zagrebu stekao 100% vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade d.o.o. iz Beograda i Diners Club International Mak d.o.o.e.l. iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro d.o.o. iz Podgorice i DC Travel iz Beograda. Prethodno su dobijena odobrenja nadležnih regulatornih tijela i ispunjeni svi formalnopravni uslovi iz Ugovora o kupoprodaji poslovnih udjela između SKB Capital S.A. iz Luksemburga i ECC-a, potpisanog u novembru 2016.

ECC je time zvanično preuzeo ekskluzivno pravo izdavanja i prihvata Diners Club kartica, odnosno odgovornost za daljnji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na području Republike Srbije, Republike Makedonije i Crne Gore. Prenos licence na ECC, kao i budući razvoj poslovanja na navedenim tržištima, odobrio je i podržao Diners Club International, kao davalac franšize.

– Drago nam je da je zaključenje transakcije uspješno realizovano, i to u roku najavljenom prilikom potpisivanja ugovora u novembru prošle godine, što dodatno potvrđuje ozbiljnost naših namjera. Sada se u potpunosti možemo posvetiti našem glavnom cilju, a to je daljnji razvoj Diners Club poslovanja na tržištima Srbije, Makedonije i Crne Gore i obezbjeđivanje vrhunskog kvaliteta usluge prema klijentima, istakla je ovim povodom Marija Radonić, zamjenica predsjednika Uprave ECC-a zadužena za regionalno poslovanje.

– Razvijeni poslovni model i uspješno poslovanje na tržištima ne samo Hrvatske, već i Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske i Rumunije, gdje smo od ranije prisutni, snažan su garant naše odlučnosti i posvećenosti ostvarenju zadatih ciljeva, u skladu sa strategijom daljnjeg jačanja regionalnog prisustva na području jugoistočne Evrope, zaključila je Radonić. 

Obrad Sikimić, dosadašnji čelni čovjek Diners Cluba na području Srbije, Crne Gore i Makedonije, koji je proveo preko 25 godina aktivno radeći na pozicioniranju Diners Club brenda u pomenutim zemljama, u narednih pet godina obavljaće dužnost predsjednika Nadzornog odbora u DCI Belgrade. Detaljniju poslovnu strategiju na tržištima Srbije, Makedonije i Crne Gore, ECC će predstaviti javnosti u narednom periodu.

Erste Card Club d.o.o. je kartičarska kuća s preko 550.000 izdatih kreditnih kartica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Dio je jedne od najvećih bankarskih grupacija u centralnoj i istočnoj Evropi, Erste Group, i njegovog partnera u ovoj regiji, Steiermärkische Sparkasse iz Graca. Osim franšize Diners Cluba u Hrvatskoj, koja je jedna od 10 najvećih i najuspješnijih na svijetu, ECC je vlasnik i Diners Club franšize u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, a prisutan je i na tržištima Mađarske, Bugarske i  Rumunije u  segmentu prihvata kartica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve