Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

EPCG zvanično kupila Željezaru, ustupiće je na korišćenje kćerki firmi ”EPCG – Željezara Nikšić”

Bord direktora EPCG saopštio da je ovjeren kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare

Elektroprivreda Crne Gore, Toscelik Profil Ve Sac Endustrisi a. s. i Toscelik Alloyed Engineering Steel Nikšić danas su, kod notara su napravili notarski zapis i ovjerili kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare – saopšteno je iz EPCG nakon jučerašnje sjednice Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore.

Podsjetimo, ugovor je potpisan 30. decembra 2022.godine.

–Ovjeravanjem ugovora stekli su se uslovi za uplatu prve tranše po ugovoru, u iznosu od 15 miliona eura – navedeno je u saopštenju.

Iz EPCG podsjećaju da druga rata po kupoprodajnoj cijeni, vrijedna 5.000.000 eura, treba da bude uplaćena do polovine februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG.

EPCG je imovinu Željezare kupila za 20 miliona eura a procijenjna vrijendost je 65 miliona.

Iz te kopmanije saopšteno je da je Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore , u svojstvu osnivača, donio juče odluku o osnivanju kćerke firme, DOO EPCG-Željezara Nikšić, a odobren je i Biznis plan buduće kompanije. Objašenjeno je da će EPCG-Željezara Nikšić ustupiti na korišćenje imovinu stečenu kupoprodajnim ugovorom, u cilju pružanja dodatne podrške razvoju solarne i ostalih vidova obnovljivih izvora energije, koji predstavljaju budućnost crnogorskog energetskog sektora.

–Biznis planom je predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica (Solari, Podkonstrukcija, Кonstrukcija i dr.), a projektovano je da zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa Biznis planom tj. potrebama procesa proizvodnje – saopšteno je iz EPCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve