Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

EPCG: Vlada predložila Vladana Radulovića za člana Borda direktora

Vlada Crne Gore predložila je Skupštini akcionara EPCG Odbor direktora u čijem sastavu će se naći i prof. dr. Vladan Radulović.

“Vlada Crne Gore predlaže Skupštini akcionara „Elektroprivreda Crne Gore“ AD Nikšić da, zbog isteka mandata članova Odbora direktora ovog društva, za članove novog Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, predstavnike državnog kapitala, izabere: Samira Hodžića, dipl.el.ing, Đoka Krivokapića, dipl.ecc, Ljuba Kneževića, dipl.el.ing. i dr Ranka Milovića, dipl.maš.ing, dosadašnje članove odbora direktora ovog društva i prof.dr Vladana Radulovića, dipl.el.ing”, navodi se u Predlogu Vlade.

Radulović je profesor na Elektrotehničkom fakultetu.

Radulović Vladan je rođen 27.08.1979. godine u Podgorici, Republika Crna Gora. Osnovnu školu i srednju Elektrotehničku školu završio je u Podgorici. Za pokazan uspjeh tokom osnovne i srednje škole dobitnik je diplome Luča. Tokom školovanja u srednjoj Elektrotehničkoj školi “Vaso Aligrudić” u Podgorici tri puta je proglašavan za učenika generacije. Dobitnik je nagrade Skupštine Opštine Podgorica najboljim učenicima srednjih škola Podgorice 1998. godine.

Na Elektrotehnički fakultet u Podgorici, Univerzitet Crne Gore, odsjek energetika, upisao se 1998 godine. Diplomirao je 01.11.2002 godine odbranom diplomskog rada “Sklopni prenaponi” sa ocjenom 10 i prosječnom ocjenom tokom studija 9,79 i to kao prvi student u generaciji. Za vrijeme redovnih studija bio je korisnik stipendije Vlade Republike Crne Gore za talentovane studente i učenike. Za pokazan uspjeh u toku studija dobitnik je nagrade Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Univerziteta u oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka 2003 godine.

Na poslijediplomske studije na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, smjer elektroenergetski sistemi, upisao se 2002. godine i iste završio sa prosječnom ocjenom 10. Magistarsku tezu pod nazivom „Izbor odvodnika prenapona sa aspekta uticaja privremenih prenapona u elektroenergetskom sistemu“ je odbranio 06.06.2005. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

Doktorsku disertaciju pod nazivom: „Optimizacija sistema zaštite od atmosferskog pražnjenja u električnim instalacijama niskog napona“ odbranio je 08.03.2011. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

Autor je više naučnih i stručnih radova u renomiranim međunarodnim i domaćim časopisima i konferencijama.

Rukovodilac je studijskog programa Energetika i Automatika na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

izvor portalanalitika.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve