Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 31,33 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Ilustracija

Iz EPCG su kazali da domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,6 eura, dok je najveća očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 40,68 eura.

“Čak 63,4 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura njih 20,6 odsto, od 50 do 100 eura 13,4 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana samo kod 2,6 odsto kupaca”, navodi se u saopštenju.

Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 53,5 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 188,92 hiljade kupaca.

Iz EPCG su saopštili da su domaćinstva u junu potrošila 97,77 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 2,9 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u maju, odnosno 9,1 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg juna.

Iz kompanije su podsjetili da se bliži izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri Elektroprivrede Zlatni tim – Uhvati ritam 2.

“Svi potrošači iz kategorije domaćinstva, koji su članovi Zlatnog tima, u prilici su da osvoje jednu od nagrada iz bogatog nagradnog fonda kojeg čine automobil Citroen C-ELYSEE, kao i 150 umanjenja od 50 EUR na računima za utrošenu električnu energiju”, navodi se u saopštenju.

Javno izvlačenje održaće se 17. jula u upravnoj zgradi EPCG.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve