Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

EPCG: Podijelimo teret deveti put

Svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji

Elektroprivreda Crne Gore pokreće deveti ciklus akcije “Podijelimo teret”, namijenjen svim kupcima, koji pripadaju grupi potrošnje “Domaćinstva”, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju. ”Podijelimo teret 9” počinje 1. septembra i trajaće do 30. novembra. U tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu Sporazumi iz akcije ”Podijelimo teret 7”, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima.

“Imajući u vidu složenu situaciju uslijed COVID 19, za deveti ciklus akcije PODIJELIMO TERET, uslov za priključenje akciji stiču svi kupci kod kojih je suma uplata u prethodnm mjesecu zaključno sa datumom zaključivanja Sporazuma po povlašćenim uslovima “Podijelimo teret 9” jednaka ili veća od posljednje fakture kojoj je istekao valutni rok. Tako se akciji tokom septembra mogu priključiti kupci, koji pripadaju grupi potrošnje “Domaćinstva”, uz neophodan uslov da je iznos uplata u avgustu, do momenta sklapanja sporazuma, jednak ili veći od posljednje fakture (julski račun) i da do kraja septembra plate avgustovsku fakturu.

U oktobru neophodan uslov je da je iznos uplata u septembru, do momenta sklapanja sporazuma, jednak ili veći od računa za avgust i da do kraja oktobra bude plaćena septembarska faktura. U novembru neophodan uslov je da je iznos uplata u oktobru, do momenta sklapanja sporazuma, jednak ili veći od računa za septembar i da do kraja novembra bude plaćena oktobarska faktura”, navode iz EPCG.

Domaćinstva koja se priključe akciji ”Podijelimo teret 9”, stiču pravo na brojne povoljnosti.

“Otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum, obustava obračuna zatezne kamate.

Maksimalan broj rata na koji se može potpisati Sporazum je 22. Ukoliko je dug manji od 440 eura, broj rata se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura (npr. dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 fiksnih mjesečnih rata od 20 eura)”, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako ističu, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraju da plate i troškove priključenja.

“Kupci koji već imaju potpisan standardni Sporazum, mogu ga reprogramirati po ovom modelu, uz uslov da redovno izmiruju svoje obaveze po postojećem Sporazumu.

Za sve informacije, potrošači se mogu obratiti Call centru, besplatnim pozivom na broj 19100, informacije mogu dobiti i putem www.epcg.com, zvanične Fejsbuk strane, na imejl adresi [email protected], kao i na informativno-naplatnim punktovima lokalnih jedinica Snabdijevanja”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve