Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

EPCG: Domaćinstva potrošila deset odsto više struje u odnosu na mart 2019.

Prosječan martovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 36,36 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 16,43 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 46,10 eura

Domaćinstva su u martu potrošila 10 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom marta 2019., i 5 odsto više u odnosu na projektovanu potrošnju za mart 2020.

foto Ilustracija

Prosječan martovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 36,36 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 16,43 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 46,10 eura.

Primjetno je, takođe, da se potrošnja, od početka aktuelne krize u vezi sa pandemijom koronavirusa, u određenom procentu, “preselila” iz kategorije “ostala potrošnja” u kategoriju “domaćinstva”. Razlog za to treba tražiti u primjeni preventivnih mjera u borbi protiv koronavirusa. Tako su kupci iz kategorije “ostala potrošnja na niskom naponu” koja obuhvata male trgovinske i ugostiteljske objekte te uslužne djelatnosti, u martu potrošili blizu 10 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve