Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

EPCG će biti lokomotiva razvoja Crne Gore

Za 6 mjeseci ove godine ostvaren profit od 17,1 miliona eura

Naša vizija je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) bude moderna evropska kompanija koja će da bude pokretač i lokomotiva razvoja ne samo energetskog sektora već cjelokppne privrede i džave Crne Gore i koja će generisati ekonomski rast i smanjiti spoljnotrgovinski deficit, kazao je zvršni direktor te kompanije Nikola Rovčanin.

On je u emisiji Link Radija Crne Gore kazao da je energetika velika šansa za Crnu Goru.

“Jer imamo solarni potencijal dobar hidropotecijal i uz očuvanje postojećih objekata za kratko vrijeme možemo da napravimo dobre korake”, kazao je Rovčanin.

On je dodao da će za to biti potrebno više zaposlenih.

“U Elektroprivredi Crne Gore je oko 980 zaposlenih dok cjelokupni energetski sektor ima mnogo više zaposlenih, Rudnik uglja oko 900 do 1000, Cedis oko 1200, CGES više od 300. EPCG je bila podešena za funkcionisanje u kadrovskom smislu za održavanje tri postojeća proizvdna objekta Termoelektrane, i dvije hidroelektrane što je nedovoljno ako govorimo o novim proizvodnim projektima i razvoju kompanije. Čak je i broj zaposlenij u proizodnji nedovoljan u određenim segmentima. Ako je naša zamisao razvoj kompanije sve to zahtijeva da to proprate dobri kadrovi, ne želimo EPCG koja će rukovoditi samo objektima koji su izgrađeni od 1962 do 1982. godine”, kazao je Rovčanin.

On je dodao da je na posljednjoj sjednici Odbora direktora EPCG formirana je i posebna ćerka firma koja se zove Elektoprivreda-Solargradnja koja će izvoditi radove na projektu Solar 3000+ i 500+ i njena budućnost će biti nastavak izvođenja radova.

“To je šansa za mlade ljude da svoje znanje usaglase potrebama tržišta rada”, kazao je Rovčanin.

Ističe da osnova za zapošljavane u EPCG neće biti partijska pripadnost već, kako je kazao, isključivo stručnost i znanje.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve