Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Energetski efikasan dom: Javni poziv za distributere, instalatere i izvođače radova

Kako ističu, oni tendersku dokumentaciju mogu dobiti na zahtjev poslat na email [email protected], a ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije

Mistarstvo ekonomije objavilo je Javni poziv za distributere/instalatere i izvođače radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima i svi zainteresovani za učešće u programu “Energetski efikasan dom” trebalo bi da dostave ponude do 22. jula, saopšteno je danas iz tog resora.

Kako ističu, oni tendersku dokumentaciju mogu dobiti na zahtjev poslat na email [email protected], a ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije.

“Program “Energetski efikasan dom” ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na biomasu (pelet i briket), izvođenje radova na ugradnji termoizolacije na fasadi stambenog objekta i za ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije”, podsjećaju u Ministartsvu.

Cilj programa je, dodaju, i da se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, ponudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda korišćenjem sistema grijanja na biomasu i finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta.

“Za realizaciju programa „Energetski efikasan dom“ Ministarstvo ekonomije je obezbijedilo 100.000 eura, a građani će moći da apliciraju za beskamatni kredit u iznosu do 10.000 eura, sa maksimalnim periodom otplate do šest godina i u okviru tog iznosa se opredijele za jednu ili više mjera energetske efikasnosti raspoloživih u okviru programa”, kazali su u resoru ekonomije.

U prethodnoj fazi programa mjere energetske efikasnosti su primijenjene u 93 domaćinstva u Crnoj Gori. Program predstavlja nastavak programa „Energy Wood“, koji je Ministarstvo ekonomije kroz tri faze realizovalo od 2013. godine i u okviru kojeg je ugrađeno oko 1.010 sistema za grijanje na pelet i briket širom Crne Gore.

Ministarstvo ekonomije je 12. juna uputilo javnim poziv svim bankama za učešće u Programu „Energetski efikasan dom“.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve