Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

EMS ne želi da kaže planira li uvećanje vlasničkoj udjela u CGES-u

Na pitanje da li planiraju uvećanje vlasničkoj udjela i ulaganje u crnogorsko energetsko preduzeće, u EMS-u navode da ne žele saopštavati preuranjene informacije, već će to učiniti kad utvrde konkretne i potvrđene odluke

Kompanija Elektromreža Srbije EMS potvrdila da je 12. januara na Montenegroberzi kupila još pet odsto akcija Crnogorskog elektroprenosnog preduzeća CGES. Vrijednost transakcije, o kojoj je crnogorska javnost informisana iz nezvaničnih saznanja srpskih medija, iznosila je skoro sedam miliona eura, javlja CdM.

U EMS-u objašanjavaju da je kupovina realizovana na slobodnom tržištu.

“Dodatni paket od pet odsto akcija CGES-a kupljen je 12. januara ove godine na Montenegroberzi, po cijeni od 0,949307 eura po akciji. Akcije su kupljene od malih akcionara”, precizirali su u tom preduzeću koje sada raspolaže sa ukupno 15 odsto dionica CGES-a.

Transakcije na Montenegroberzi od 12. januara

Na pitanje da li planiraju uvećanje vlasničkoj udjela i ulaganje u crnogorsko energetsko preduzeće, u EMS-u navode da ne žele saopštavati preuranjene informacije, već će to učiniti kad utvrde konkretne i potvrđene odluke.

“EMS je lider u svojoj oblasti u regionu i pažljivo prati situaciju i u skladu sa njom i djeluje. EMS je još 2015. godine, kupovinom deset odsto akcija CGES-a, ušao u vlasništvo ove kompanije čime je dobio mjesto u Odboru direktora, kao i pravo na dividendu. Kupovinom dodatnog paketa akcija učešće u dividendi je povećano”, rekli su u EMS-u.

Predstavnica EMS-a u Bordu direktora CGES-a je direktorica srpskog preduzeća Jelena Matejić.

U vlasničkoj strukturi CGES-a, država raspolaže sa 55 odsto akcija i italijanska Terna, koja je realizovala investiciju podmorskog kabla, sa 22 odsto dionica.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve