Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Elektroprivreda: Trudićemo se da izbjegnemo politiku restrikcija, cijena struje za sada ostaje ista

''Vjerujemo da postoji model prema kome bi finansijska stabilnost kompanije bila sačuvana i mimo dodatnog opterećivanja građana''

Nagli rast cijena električne energije na tržištu tokom prethodnih deset mjeseci pokrenuo je pitanje održivosti elektroprenosnog sistema, te su mnoge zemlje u regionu pribjegle različitim rješenjima u cilju rješavanja ovog problema. Tako je, na primjer, u Sjevernoj Makedoniji, sama država pružila finansijsku pomoć nacionalnoj energetskoj kompaniji, a u Albaniji su se opredijelili za restrikcije.

Međutim, u Elektroprivredi Crne Gore navode da, za sada, ne namjeravaju da slijede njihov primjer.

“Mi smo, polazeći od opredjeljenja EPCG da posluje društveno odgovorno, odlučili da, za sada, ne podižemo cijenu električne energije za građane, a trudićemo se i da izbjegnemo politiku restrikcija. Vjerujemo da postoji model prema kome bi finansijska stabilnost kompanije bila sačuvana i mimo dodatnog opterećivanja građana”, navodi se u saopštenju EPCG.

Podsjećamo, posljednjih dana građane Podgorice su uznemirili učestali prekidi napajanja električnom energijom, koji su pobudili sumnje u to da se, zbog aktuelne krize u svijetu, u Crnoj Gori pribjegava restrikcijama.

Međutim, kako su za Gradsku RTV ranije kazali u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, kvarovi na mreži su uobičajeni, a o eventualnim budućim prekidima električnog napajanja javnost će blagovremeno biti obaviještena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve